*Nettavisen* Sport.

- Følte meg ikke særlig lur

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Vidar Riseth så ut som en urutinert juniorspiller da han meide ned VIFs Bernt Hulsker. - En tåpelig straffe, innrømmer RBK-klippen.

18.02.05 09:23

Alt om Royal League:
Vålerenga vant slaget
Dylan gjenoppstod for Brann
Ny sterk TIL-kamp

ROSENBORG - VÅLERENGA 0-1 (0-0):
Vålerenga-komplekset ligger tykt utenpå frustrerte Rosenborg-spillere et par måneder før seriestart. For tredje gang på rad banket Kjetil Rekdal & co RBK, noe som svir hardt i trønderhovedstaden.

- Jeg innrømmer gjerne at dette tapet er tungt å svelge. Jeg trodde vi var på rett vei og at vi skulle få revansj for to tunge kamper mot Vålerenga, men den gang ei. Spesielt ille er det at jeg lager en tåpelig straffe, som blir avgjørende for kampen, sier en molefonken RBK-stopper Vidar Riseth, som sammen med lagkameratene må vise helt andre takter mot Djurgården neste uke dersom det skal bli avansement i Royal Leauge.

Da Riseth felte Bernt Hulsker helt i starten av andre omgang og laget straffesparket, en straffe Freddy dos Santos satte sikkert i nota, minnet Riseth mer om en nybegynner enn en dreven forsvarsspiller.

Soleklar straffe
- Jeg kom alt for seint inn i kroppen på Hulsker og straffen var soleklar. Akkurat da følte jeg meg ikke særlig lur, sier RBK-stopperen, som også gikk varm i toppen ved et par andre anledninger. Noe både Daniel Fredheim Holm og Steffen Iversen fikk erfare.

- Det ble unødvendig tøft på slutten av kampen. Heldigvis tilhører både tøffe taklinger og verbale utfall kampens hete. Vi skværet opp før vi forlot matta, sier han.

Mens Rosenborg-spillerne må forklare tabber, frustrerte utbrudd og mangel på samspill, går Vålerenga-spillerne rundt med et bredt smil om munnen. En allerede solid selvtillit ble om mulig ytterligere styrket etter halvannen times hardt arbeid på Lerkendal.

Solid
- Dette var solid, sier Kjetil Rekdal. Han gjør ikke det minste forsøk på å skjule at nok en seier mot laget som snøt osloklubben for seriegullet i tolvte time i fjor høst smaker godt.

- Vi viser nok en gang at vi er på rett spor og at kollektivet fungerer. Guttene jobber knallhardt og får lønn for strevet. Fortsatt har vi mye å gå på og skal bruke ukene fram mot seriestart til å heve oss mange hakk, sier Vålerenga-bossen, som for lengst har ført mannskapet sitt til mellomrunden i Royal Leauge.

- Selv om mye var bra i dag er jeg langt fra fornøyd med måten vi avsluttet omgangene på. Da var vi direkte heldige som ikke fikk mål i mot, legger han til og skifter til en alvorlig mine når han får spørsmål om hva han tror det betyr for Rosenborg å få nok en nesestyver.

- Det er revnende likegyldig for oss hva dette betyr for Rosenborg. Det som er viktig er at vi vinner fotballkamper. Om det er RBK eller andre lag som står på den andre banehalvdelen er uinteressant, slår han fast. Og forlanger å bli trodd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.