*Nettavisen* Sport.

- For dumt å diskutere dommeravgjørelser hele tiden

Foto: (FAKSIMILE: MAX / TVNorge)

Ronny Deila og Martin Andresen havnet i en heftig diskusjon etter kampslutt.

03.07.11 00:58

VÅLERENGA - GODSET 2-2: - Det er klart dette skulle vært annullert, sa Martin Andresen i Vålerenga om Strømsgodsets utligning på overtid.

Han var både skuffet og irritert etter den dramatiske avslutning som tilskuerne på Ullevaal Stadion fikk servert. Ikke fordi det ble dramatisk, men fordi seieren glapp på overtid og Andresen mener at Vålerenga skulle hatt frispark rett før utligningen kom.

Yssouf Koné ga Vålerenga ledelsen i 89. minutt, men Mohammed Keita utlignet tre minutter senere. Begge målene kom etter situasjoner hvor dommeren kunne ha valgt å blåse frispark til det forsvarende lag, men lot være å gjøre det.

Studiodiskusjon
- Det blir for dumt å diskutere dommeravgjørelser hele tiden. Kampen er grei. 2-2 er fortjent, til slutt, synes jeg. Noen ganger må vi se bak resultatene og ikke bare prate om den ene situasjonen som avgjør ting, sa Ronny Deila.

Han sto sammen med Martin Andresen i utendørsstudioet til MAX, som selvfølgelig stilte trenerduoen spørsmål om disse situasjonene.

- Hvis vi ser bak resultatet i den kampen her, kan vi jo se hvem som har mest spill. Det ble akkurat diskutert én situasjon, da må jeg få lov til å kommentere den. Det er den eneste dommeravgjørelsen jeg har diskutert i år, kontret Andresen.

Samtidig rullet 2-1-målet til Koné over skjermen, hvor det kan diskuteres hvorvidt VIF-spissen holdt seg innenfor regelverket i duellen med Krister Aunan.

- Alltid tvilstilfeller
- Hva er det der da? Det er ingenting, liksom? Det blir for dumt. Det er alltid tvilstilfeller i fotballkamper. Nå gikk det kanskje mot Vålerenga denne gangen her. I lengden er det ikke det som avgjør serien. Det er vi enige om, utbrøt Deila.

Og fortsatte:

- Vi har vært i Kristiansand og mistet en mann feilaktig etter fem minutter, vi har vært i Ålesund og skulle hatt straffe, men fikk ikke det. Vi gidder ikke å diskutere disse tingene. Det kommer til å gå opp i løpet av sesongen. 2-2 i dag er greit nok. Vålerenga har ballen mer, men skaper ikke så mange sjanser.

MAX' fotballekspert Steinar Nilsen konkluderte slik:

- Jeg mener at begge situasjonene er greie [...] Det er en tøff, tett kamp, med vanskelige dueller, men jeg synes det totalt sett leveres en bra dommerinnsats. Det er lov å diskutere situasjoner, det er avgjørende situasjoner som gir scoringer her, men dommeren tillater det begge veier og da synes jeg det er greit.

Likevel fortsatte Deila og Andresen diskusjonen etter at de forlot MAX-studioet.

HTML EMBED

Fantastisk innspurt
Yssouf Koné kriget ballen i mål til 2-1-ledelse for Vålerenga i 89. minutt av lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

Martin Andresen trodde nok da at seieren var i boks. Det skal den jo være, når man tar ledelsen så sent.

Men Ronny Deila ga ikke opp. Hans respons på Vålerengas sene ledermål var å sette inn Mohammed Keita for backen Krister Aunan.

Kampuret viste at 90,15 minutter var spilt.

Alle mann i angrep
Strømsgodset la om formasjonen og avsluttet med bare tre mann i forsvar. Det spiller jo liten rolle om man taper 1-2 eller 1-3, noe overraskende få trenere egentlig ser ut til å forstå.

Bortelaget stormet i angrep med full styrke. Det førte til en situasjon hvor Jo Inge Berget fikk slått ballen inn foran mål. Der var André Muri på plass og headet ballen unna. Men ikke lenger enn til Mohammed Keita, som sto ti meter fra mål.

Fra litt skrått hold klinket han til med en hel volley rett i krysset bak en sjanseløs Lars Hirschfeld. Klokka viste 91,33.

Det var sent og det var magisk. Mest sannsynlig rundens vakreste mål og absolutt en god kandidat til årets mål.

- Hadde vært jævlig
Ronny Deila var stolt av spillernes moral etter at Vålerenga tok ledelsen 2-1.

- Jeg er glad og fornøyd. Jeg synes vi fortjente poeng, så det var deilig. Gutta viser på slutten at de virkelig vil ha poeng i denne kampen. Og det fortjente de, sa Deila til MAX.

- Det hadde vært helt jævlig hvis vi hadde tapt denne kampen her. Det burde kanskje blitt 1-1, men det ble 2-2 i stedet, la han til.

Trenerkollega Martin Andresen var altså mindre fornøyd.

- Jeg er misfornøyd med resultatet, naturligvis. Vi har det i vår hule hånd. Vi kontrollerer kampen og har ballen mye, Godset løper masse i mellom, og så får vi uttelling og så slipper vi inn dette målet på slutten.

Dobbelsmell
Fegor Ogude scoret for andre kamp på rad da han etter et snaut kvarter ble spilt fri av Isaac Boakye, som med en strålende presisjon åpnet forsvarsdøren til Strømsgodset. Ogude sendte ballen forbi Adam Larsen Kwarasey med et lavt skudd i nærmeste hjørne.

Utligningen kom et minutt på overtid i første omgang. Fredrik Nordkvelle fikk ballen ut til Øyvind Storflor på høyrekanten, og den tidligere Rosenborg-spillerens innlegg ble omsatt til scoring av Alfred Sankoh.

Godsets målscorer fikk samtidig en smell og måtte byttes ut i pausen.

Det samme gjaldt Lars Christopher Vilsvik, den talentfulle venstrebacken til drammenslaget. Vilsvik hadde ikke sin beste dag på jobben, Ogude skapte stadig trøbbel for ham, så akkurat i denne kampen var det kanskje ikke så dumt at han forlot banen.

Med i toppen
Ti minutter før slutt var Stefan Strandberg nær ved å gi Vålerenga en ny ledelse. Mohammed Fellah la et hjørnespark mot bakerste stolpe, og fant Strandberg, som stanget ballen forbi en utspilt Godset-keeper. Alexander Aas reddet imidlertid på streken.

Så kom altså den eventyrlige avslutningen med mål i 89. og 92. minutt.

Strømsgodset står nå på 23 poeng, mens Vålerenga har 18. Molde topper med 26 poeng, men har med sine 14 spilte kamper også spilt én kamp mer enn både Strømsgodset og Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag