RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dumt av Stavrum

Foto: Foto: Annette Friberg/SCANPIX (Foto: Annette Friberg/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Arild Stavrum slipper straff, men dommerforeningen synes Molde-spillerens siste kommentar om dommerstanden blir for dum.

I fredagens utgave av Aftenposten skriver Arild Stavrum et «åpent brev» til Roy Helge Olsen som skal dømme Rosenborg – Viking kommende helg. Stavrum tar for seg dommere og dømmingen på Lerkendal.

- Jeg har et ønske som du (Roy Helge Olsen) og dine fløytende kollegaer kan oppfylle. Et ønske om likeverd. Jeg ønsker at det en dag ikke er fargen på drakten som er avgjørende om en situasjon kvalifiserer til straffe eller ikke. Et ønske om en verden der Erik Nevlands fall betyr like mye som Harald Martin Brattbakks, skriver Stavrum.

Ikke alle er like fornøyde med artikkelen.

- For dumt
- Dette blir for dumt. Dette kunne vi glatt klart oss foruten, sier dommerforeningens leder, Espen Berntsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi tar gjerne konstruktiv kritikk for å bli bedre, men føler at mye av det som har vært oppe er urettmessig. I alle kamper på alle nivåer vil det være situasjoner som kan diskuteres, men utspill som dette er ikke med på å fremme fotballen på noen som helst måte, legger han til.

NFFs dommeransvarlig, Reidar Bjørnestad, fortsetter:

- De aller fleste dommeravgjørelser er i henhold til spillereglene. Jeg vet ikke helt hva målet med denne artikkelen er, sier han.

- Men jeg ser at Arild Stavrum sier at Molde har jobbet med den mentale siden av spillet i år. Det er jeg glad for på vegne av dem. Vi på dommersiden har nemlig holdt på med dette siden 1997. Arild Stavrum må gjerne få mene at vi ikke har fått noen resultater ut av det, men vi er av en annen oppfatning, fortsetter Bjørnestad.

Straffes ikke
Norges Fotballforbund mener ikke at Stavrums utspill er over streken, men kan forstå dommerens frustrasjon.

- Jeg forstår det godt hvis dommeren trekker på skuldrene av dette. Slik vi kjenner dem er norske dommere veldig profesjonelle, ser NFFs informasjonssjef, Roger Solheim.

RBK-trener Ola By Rise orker ikke å bruke noe energi på Stavrums kommentar.

- Jeg har en eneste kommentar. For å sette dette litt i perspektiv. Jeg er veldig glad for at det var Fredrikstads midtstopper som dro ned en RBK-spiller på vei gjennom i forrige runde, og fikk gult kort. Hadde det vært motsatt ville det vel blitt en hel Arild Stavrum-spalte til av det, sier RBK-treneren.

PS:På TV 2 Nettavisens spillerbørs er Arild Stavrum dårligst av samtlige spillere i Tippeligaen etter to serierunder, men vi vil presisere at det ikke er dommerne som setter karakterne.

Norske dommere har vært i fokus denne uka. Har det gått for langt? Bør vi akseptere at de er mennesker som skal ta avgjørelser i løpet av brøkdelen av ett sekund, og at det er en vanskelig jobb? Eller har det vært for dårlig dømming til nå?Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere