RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dumt, og ikke Stabæk verdig

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Det ble ingen varm velkomst for Mikkel «Mix» Diskerud og Jan Jönsson på Nadderud.

STABÆK - ROSENBORG 0-2:

NADDERUD (Nettavisen):

«Solgt seg som en hore» og «Judas Diskerud» tordnet det fra Stabæk-fansen i minuttene før avspark på Nadderud mandag kveld. Hetset fortsatte gjennom 2 * 45 minutter.

Tidligere Stabæk-spiller Mikkel «Mix» Diskerud entret nemlig Nadderud-gresset for første gang siden overgangen fra Stabæk til Rosenborg i sommer. Det var en overgang som mildt sagt ikke var populær blant Stabæk-fansen.

- Fikk med meg alt
Derfor kom heller ikke den iskalde mottakelsen som et sjokk på 21-åringen.

- Det er sånn det skal være, sier Mix til Nettavisen rett etter kampen.

- Fikk du med deg det de skrek?

- Ja, det gjorde jeg, jeg fikk med meg alt.

- Hadde du ventet deg så mye dritt?

- Jeg snakket med noen av Stabæk-gutta, og de sa jeg kom til å høre det. Det er bare bra supportere, det, sier Mix avvæpnende.

- Det kan de ikke ta fra meg
Han hadde all mulig grunn til å tordne mot sine gamle supportere, men fremsto alt annet enn hevngjerrig etter kampen.

- Jeg er Stabæk-supporter, jeg også, og har vært det siden jeg var liten gutt. Det kan de ikke ta fra meg. De har vært mine supportere siden jeg var 16 år, jeg har båret skilter her, spilt mange kamper for dem, så jeg har mye glede her, sier Mix.

Overfor Nettavisen avslører den eksentriske midtbanespilleren at han faktisk vurderte å stå over kampen, på grunn av følelsene han har for gamleklubben.

- Det var jeg som tok det opp før jeg signerte for Rosenborg. Jeg ville ikke spille kampene mot Stabæk. Men jeg snakket med noen av folkene rundt meg, og jeg snakket med Stabæk-spillere, og alle ville at jeg skulle spille. Da må jeg jo spille, sier Mix, som avslører at avgjørelsen falt for kun noen dager siden.

Ville ikke score
Mix spilte en god kamp, og kunne også havnet på scoringslisten mot gamleklubben, men en feberredning fra Jan Kjell Larsen sørget for at langskuddet endte i corner. Det er Mix glad for.

- Ja, jeg ble glad da, sier han.

- Hadde du jublet om den hadde gått inn?

- Nei, det hadde jeg ikke, og jeg var glad for at jeg ikke scoret. Jeg jublet heller ikke da vi scoret de to målene, og gikk rett tilbake til midtstreken begge gangene, sier han.

Rosenborg-trener Jan Jönsson mener hetset påvirket Mix under mandagens kamp. Det til tross for at han skrøt villig av midtbanespilleren etter kampen.

- Det preget nok Mix. Han har vært lenge her, og har fortsatt følelser for klubben. Jeg var forberedt på å spille uten ham, men han valgte selv å spille kampen, sier Jönsson.

RBK-treneren, som førte Stabæk til sitt første gull i 2008, ble også hetset av hjemmefansen. Svensken mener tribunehetsen var unødvendig.

- Det er trist, og jeg prøvde å skjerme meg fra det. Det blir for dumt, og er ikke Stabæk verdig, sier han.

Viktig seier
Rosenborg vant til slutt 0-2, etter to fine scoringer av 35 år gamle Steffen Iversen.

- Det var en viktig seier for oss, dette her. Vi har hatt noen sjanser til å komme oss opp i ryggen på Molde og Godset, og det var viktig at vi fikk med oss poeng i dag, sier Iversen til Nettavisen etter kampen.

Iversen scoret sine første mål siden april, og innrømmer at det har vært en lang vei tilbake etter en sommer som har vært preget av skader og oppslag i avisene om byturer.

- Det har ikke bare vært enkelt å være på treningsfeltet, der jeg har syklet og slitt. Men det har gått bra de siste ukene, jeg har fått trent fotball og akillesen føles bra, sier matchvinneren.

Jevnt
Tabelen er nå uhyre jevn. Rosenborg ligger på tredjeplass med 40 poeng, Molde og Strømsgodset ligger hakket foran med 41 poeng.

- Vi får se. Det er tre bra lag som kjemper seg oppover tabellen. Det handler om å være ydmyke og jobbe knallhardt, så kommer nok resultatene deretter, sier RBK-kaptein Mikael Dorsin til Nettavisen.

For Stabæks del er tabellen adskillig dystrere lesning. Når det gjenstår ni kamper, ligger Stabæk ti poeng unna kvalikplassen.

Det blir en tung høst på Nadderud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere