RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For en idiot!

DUMMET SEG UT: Det kokte over for Alex Song, som slo til Mario Mandzukic og ble utvist. Kamerun er ute av VM etter å ha tapt 4-0 for Kroatia.
DUMMET SEG UT: Det kokte over for Alex Song, som slo til Mario Mandzukic og ble utvist. Kamerun er ute av VM etter å ha tapt 4-0 for Kroatia. Foto: Yves Herman (Reuters)
Sist oppdatert:
Kamerun skjemte seg ut mot Kroatia.

KAMERUN - KROATIA 0-4:

Kamerun slår følge med Spania og Australia ut av VM etter gruppespillet. Det ble klart etter at afrikanerne tapte 0-4 mot Kroatia natt til torsdag.

Ivica Olic hadde allerede sendt kroatene i ledelsen da Barcelona-spiller Alex Song fant ut han ikke hadde lyst til å spille mer i årets VM.

Midtbanespilleren, som skulle være en av Kameruns ledere i Samuel Eto'os fravær, slo Mario Mandzukic i ryggen, uten at ballen var i nærheten og fikk marsjordre.

- Idiot
26-åringen har også litt å slekte på når det gjelder utvisninger. Hans fetter, Rigobert, har nemlig blitt utvist i to forskjellige mesterskap for Kamerun. Det gjorde ikke at reaksjonene ble noe mindre.

- For en idiot! utbrøt TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

- Ord blir fattige når man blir stilt overfor denne type oppførsel og handling. Han skulle være lederstjerna når Eto'o er ute med skade. Han hogger albuen i ryggen på Mandzukic, fulgte Myhre opp med.

Heller ikke Lars Tjærnås var nevneverdig imponert over Barcelona-spilleren, som nå kan ta følge med sine spanske lagkamerater hjem om noen få dager.

- Søknad om opptak til Mensa fra Alex Song. Umiddelbart avslått, skrev Tjærnås på Twitter.

Verre skulle det bli.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKANDALE: Benoit Assou-Ekotto (t.h.) skallet til lagkameraten Benjamin Moukandjo. Pierre Webo (i midten) måtte roe ned lagkameratene.

Skallet lagkamerat
Song var nemlig ikke den eneste kameruneren som dummet seg ut. I sluttminuttene fanget TV-kameraene opp at Tottenhams Benoit Assou-Ekotto og Benjamin Moukandjo virkelig var i tottene på hverandre. Assou-Ekotto delte like gjerne ut en skalle til lagkameraten under diskusjonen.

Innbytter Pierre Webo måtte rett og slett gå mellom og skille kamphanene. Etter kampslutt prøvde Samuel Eto'o å roe ned lagkameratene, men Assou-Ekotto virket fremdeles rasende og lite villig til å lytte til stjernespissen.

Trener Volker Finke var lite imponert over disiplinen i eget lag.

- Det er helt klart at vi må finne årsaken til at noe slikt kan skje, fordi slik oppførsel er motbydelig. Det er ikke mulig, sa Finke ifølge Eurosport.

I TV 2-studio satt Ole Martin Årst like sjokkert.

- Det er noe av det verste jeg har sett. De reiser hjem i skam, sier den tidligere storscoreren.

- Crème de la crème
Kroatia-sjef Niko Kovac var naturlig nok fornøyd med lagets prestasjon i torsdagens kamp.

- I motsetning til kampen mot Brasil utnyttet vi sjansene i dag. Det røde kortet hjalp oss, men de tre gutta fra Bundesliga lengst framme er «crème de la crème», sa Kovac.

Kamerun-trener Volker Finke mener laget hans hang brukbart med før utvisningen.

 Så lenge det var 11 mot 11 synes jeg ikke vi var så underlegne. Det er ikke lett med ti mann, men vi så ikke bra ut i annen omgang, sa Finke.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

KAMERUN:
Charles Itandje - 3
Joel Matip - 4
Aurelien Chedjou (ut 46.) - 3
Nicolas N'Koulou - 3
Benoit Assou-Ekotto - 4
Stephane Mbia -4
Eyong Enoh - 3
Alex Song - 2
Benjamin Moukandjo - 3
Maxim Choupo-Moting (ut 76.) - 4
Vincent Aboubakar (ut 70.) - 4
---
Dany Nounkeu (inn 46.) - 3
Pierre Webo (inn 70.) - ikke vurdert
Edgar Salli (inn 76.) - ikke vurdert

KROATIA:
Stipe Pletikosa - 5
Darijo Srna - 6
Dejan Lovren - 6
Vedran Corluka - 5
Danijel Pranjic - 6
Ivan Perisic - 7 - Banens beste
Ivan Rakitic - 7
Luka Modric - 7
Ivica Olic - 7
Sammir - 6
Mario Mandzukic - 7
---
Eduardo da Silva (inn 69.) - ikke vurdert
Matteo Kovacic (inn 73.) - ikke vurdert
Ante Rebic (inn 78.) - ikke vurdert

*Må ha spilt 30 min. for å bli vurdert

Vurdert av: Martin BuskOverkjørsel
Kroatia, som tapte åpningskampen mot Brasil, brukte ikke lang tid på å ta ledelsen mot Kamerun natt til torsdag. Etter ti minutter slo Darijo Srna et flott innlegg, som havnet hos Ivan Perisic. Bundesligaproffen fant Wolfsburg-lagkamerat Olic med en strøken pasning og ballen havnet i nettet bak Itandje.

Den kamerunske troppen har vært plaget av mye bråk rundt bonusordninger og andre utenomsportslige ting før og under mesterskapet. Stemningen blir nok ikke bedre etter møtet med Kroatia.

Etter Alex Songs utvisning bommet keeper Itandje fullstendig på et utspill. Han sendte ballen rett til Perisic, som fosset i angrep på venstrekanten. 25-åringen avsluttet med å lure den kamerunske keeperen og sette ballen i nærmeste hjørne til 2-0.

Gitt at Brasil slår Kamerun i siste gruppespillskamp, blir det nå en ren finale om andreplassen i Gruppe A mellom Mexico og Kroatia neste uke. Med sitt uavgjorte resultat mot Brasil, vil Mexico klare seg med uavgjort.

Derfor er det ekstra viktig for kroatene at Mario Mandzukic nå er i gang etter å ha vært suspendert i første gruppespillskamp. Bayern-spissen stanget inn 3-0 etter en corner fra Danijel Pranjic etter 61 minutter.

Samme mann økte til 4-0 da han pirket inn en retur etter skudd fra Eduardo da Silva.

Kamerun var nær ved å få sitt første VM-mål i Brasil da innbytter Pierre Webo headet ballen i tverrliggeren.

Etter sin siste gruppespillskamp mot allerede åttedelsfinale-klare Brasil, reiser Kamerun hjem i skam.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere