- For en skuffelse

Foto: (Foto: Scanpix/AFP)

Trinidad og Tobago spilte halve kampen med ti mann, uten at Sverige klarte å utnytte det. - Veldig skuffende, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

10.06.06 22:48

TRINIDAD OG TOBAGO - SVERIGE 0-0: Sverige var det klart beste laget i Dortmund, og skapte desidert flest sjanser. Svake avslutninger, fantasiløst angrepsspill og strålende keeperspill av Shaka Hislop gjorde imidlertid at våre naboer gikk av banen uten å få hull på byllen.

Strålende Hislop
Trinidad og Tobagos sisteskanse, som til daglig tjener til livets opphold i Premier League, var kampens store ener. Hislop, som ble kastet utpå da førstekeeper Kelvin Jack ble skadet under oppvarmingen, vartet opp med den ene kjemperedningen etter den andre. West Ham-spilleren fikk dessuten god hjelp av stopperduoen Brent Sancho og Dennis Lawrence.

Trinidad og Tobagos Avery John ble utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort etter en stygg tackling minuttet etter sidebytte. Etter dette dominerte svenskene enda mer, uten å spille seg til så alt for mange store sjanser. I stedet var det innbytter Cornell Glenn som sjokkerte svenskene da han avsluttet en kontring med å dundre ballen i tverrliggeren.

- Svært skuffende
- Det er selvsagt svært skuffende at vi ikke klarer å score, sier Lagerbäck, som benyttet anledningen til å skryte av Shaka Hislop.

- Keeperen deres hadde noen flotte redninger.

Den svenske landslagssjefen mener ikke uventet at spillerne hans hadde fortjent tre poeng i åpningskampen.

- Vi var mye bedre enn dem, men de var dyktige og forsvarte seg meget bra. Men alt i alt spilte vi en bra kamp, mener han.

Lagerbäck tror Sverige er avhengige av full pott i neste kamp mot Paraguay for å holde liv i VM-håpet. Det kan bli tøft nok.

- Paraguay spilte en bra kamp mot England, men vi er nødt til å slå dem nå.

Lovpriser spillerne
Lagerbäcks kollega på den andre benken, Leo Beenhakker, er enig i at svenskene var det spillemessig beste laget. Han er likevel mektig stolt over sine mer umeritterte elevers innsats.

- Sverige har litt mer talent i laget enn oss, men vi sluttet aldri å krige, og holdt oss i live helt til slutten. Jeg noterte meg at de fleste sjansene var Sveriges. Hvis du ser på angrepsrekken deres har de spillere fra klubber som Juventus, Anderlecht og Arsenal. Vi har karer fra små klubber i England, sier Beenhakker.

Trinidad-treneren overrasket alle med å hive utpå spisen Cornell Glen da laget hans ble redusert til ti mann like etter pause.

- Når en forsvarer blir utvist forventer alle at du skal bytte inn en ny forsvarer. Det var utrolig at trekket mitt lyktes, gliser han.

Fantasiløse svensker
De siste ti minuttene kastet Sverige alle mann i angrep. Avslutningen på kampen ble et stormløp mot Shaka Hislop, og det er nesten utrolig at skandinavene ikke fikk ballen i mål. Sverige, som sammen med England er favoritten til å gå videre i gruppen, fikk dermed ikke det utgangspunktet de hadde håpet.

Skal de blå-gule slå Paraguay og gjøre seg forhåpninger om å ta poeng mot England, må Lars Lagerbäck må sving på angrepsspillet. Det offensive spillet, som i utgangspunktet skulle være Sveriges sterkeste side, var til tider stasjonært og lite fantasifullt. Alt for ofte prøvde man å tråkle seg gjennom i midten. Zlatan forsøkte med sine tekniske finesser, uten å lykkes. Alt for sjelden kom man rundt på flankene, og dødballene var et sorgens kapittel.

Gang på gang sløste Sverige bort frispark fra god posisjon, og cornerne traff sjelden.

Kim Källström, som spilte de siste tolv minuttene som innbytter for Tobias Linderoth, var en svært skuffet mann etter kampen

- Vi hadde fire-fem sjanser for helt åpent mål, men fikk ikke ballen inn. Det var en tøff kamp, og det vil bli enda vanskeligere for oss nå. Vi må jobbe knallhardt for å vinne vår neste kamp, sier frankrikeproffen.

PS! Rami Shaaban skrev et lite kapittel i Sveriges VM-historie lørdag. Fredrikstad-keeperen ble den første svenske sisteskansen som holdt nullen i en åpningskamp. Sverige har for øvrig ikke vunnet noen av lagets syv siste innledningskamper i VM. Sist Sverige debuterte med seier i et sluttspill, var da Mexico ble slått 2-0 i 1958.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.