- For mange høvdinger - for få indianere

Foto: Gero Breloer (Ap)

«Meg, meg, meg»-holdninger preger engelske landslaget, mener tyskerne.

01.07.10 12:30

Thomas Müller scoret to av målene da Tyskland ydmyket England 4-1 i åttendedelsfinalen i VM.

Han forklarer den engelske nedturen i VM med at det er for mange alfahanner i Englands tropp, og at det har totalt ødelagt lagfølelsen i garderoben.

«Meg, meg, meg»
Müller nevner ikke navn, men mener at Tysklands seier kom mer som en følge av høyere lagmoral enn overlegen teknikk og fotballforståelse, skriver The Times.

20-åringens kommentarer ligner de hans landsmann Michael Ballack kom med i sin spalte i The Times før VM, der han advarte om at de engelske spillerne må forlate «meg, meg, meg»-holdningen om de skulle gjøre et godt VM.

- Det er så mange alfahanner at det blir vanskelig å få dem til å ro i samme retning. Du trenger ikke bare høvdinger, du trenger også indianere. Det kan være Englands problem. Er spillerne villig til å strekke seg litt lenger for lagkameratene, undrer Müller.

Må satse ungt
Han mener at løsningen for England er å satse på ungdommer, slik Tyskland har gjort. Fem spillere i den tyske troppen deltok i fjordårets U21-EM, mens bare James Milner deltok der blant de engelske spillerne.

Gjennomsnittsalderen til det tyske laget er 25 år, mens snittalderen i Englands tropp er 28. Müller tror de yngre spillerne er villige til å ofre mer for hverandre.

- Kanskje det er noe å lære for England her. Unge spillere er mer villige til å spille annenfiolin, og underordne sin egen agenda for lagets, mener Müller.

Hans Tyskland forbereder seg nå på møtet med Argentina i Cape Town på lørdag. De to lagene møttes i kvartfinalen også i VM for fire år siden, og Tyskland gikk da videre på straffer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag