RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- For mange utlendinger i England

Sist oppdatert:
Fifa reagerer på at kun 40,5 prosent av spillerne i den øverste ligaen i England er engelskmenn.

Og engelske Premier League er ikke alene om å ha overtall av utenlandske spillere i egen serie.

Både den spanske Primera Division, italienske Serie A, tyske Bundesliga og franske le Championnat satte sist sesong rekord i antall utlendinger.

I alle de fem ligaene utgjorde spillere som er hentet over grensen hele 42,4 prosent. Det er en økning på 3,5 prosent, skriver bold.dk.

Mest ekstremt er det i England, der 59,5 prosent av alle spillerne har et annet pass enn det engelske. Det tallet får nå Fifas president Sepp Blatter til å reagere.

– Vi mangler solidaritet og balanse i fotballen. Jeg kan garantere at kontinenter som Sør-Amerika og Afrika støtter oss, siden de eksporterer flest spillere til de store klubbene i Europa. Ligaene i disse landene lider på grunn av mannefall, sier Fifa-presidenten.

Brasil er den største eksportøren av spillere til de europeiske klubbene. Forrige sesong tok 158 brasilianere turen til Europa, det er en stigning på 12,8 prosent.

Også i Norge sliter vi med å redusere antall utlendinger i toppfotballen. Ved inngangen av denne sesongen var det rundt 120 spillere i den norske eliteserien uten norsk pass. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere