- For meg er dette et helvete

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Drillo tror Norge møter et kynisk Kypros.

04.09.13 14:28

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag kveld spiller Norge VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane mot Kypros. På forhånd er de fleste enige om én ting: Skal Norge ha et håp om å komme til VM i Brasil, må kampen vinnes.

Realiteten er nemlig like enkel som den er brutal: Når seks kamper er spilt av kvalifiseringen, står Norge igjen med skuffende åtte poeng og fjerdeplass i det mange karakteriserte som norsk «drømmegruppe».

Da landslagssjef Egil Drillo Olsen møtte Nettavisen og resten av presse-Norge onsdag formiddag, var han klar på at det ikke blir en enkel kamp mot sydenlandet, til tross for at han mener folk flest tror det.

- Kypros er en vanskelig motstander. For en trener er det et helvete, for jeg har ingenting å vinne. Alt annet enn seier vil være et gedigent nederlag, sier Drillo på pressekonferansen på Ullevaal onsdag formiddag.

- De er sleipe
Han mener imidlertid å ha god kontroll over mannskapet som Norge slo 3-1 på bortebane tidligere i år.

- Jeg har studert dem nøye, og særlig deres siste kamp mot Sveits, for det er den jeg tror vil ligne mest på kampen mot oss. De legger seg ikke så lavt som man skulle tro, men de gir fra seg stort bakrom, og det skal vi prøve å gjøre noe med, sier Drillo.

Landslagssjefen frykter imidlertid et oppgjør som står og vipper på 0-0, for han mener Kypros er gode til å få tiden til å gå.

- De er sleipe, altså. Vanskelige å få hull på og bruker alle mulige midler for å forsvare seg. De ligger ofte på grensen til å få gule kort når de har målspark og innspark, for de bruker så lang tid. De drar ned tempoet, forteller Drillo.

Den norske treneren tror nøkkelen kan ligge i en sen spurt, for Kypros har for vane å falle sammen mot slutten av kampene, har han analysert seg frem til.

- Det kan virke som de ikke står (distansen ut), for de har vært dårligst det siste kvarteret i de kampene jeg har sett. Vi må prøve og være både tålmodige og utålmodige i den forstand at vi ikke får hetta hvis vi ikke scorer i første omgang, sier landslagssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Må ta sjanser
Han varsler nå et offensivt Norge som entrer Ullevaal-matta fredag kveld.

- Ja, vi må ta sjanser. Når jeg snakker offensivt, betyr det at vi spiller på høy risiko og kjører opp relativt mye folk når vi har ballen i laget. Men vi må forsvare oss også, Kypros hadde ballen mer enn oss i bortekampen. Vi må nok regne med å være i forsvar i over 50 prosent av tiden, enten vi liker det eller ei, tror Drillo.

Til tross for et bittert tap mot Sverige i treningskampen sist, begynner landslagssjefen å bli fornøyd med tingenes tilstand.

- Det mest effektive fra mitt ståsted, er at vi må bli enda mer fremoverrettet enn det vi er. Vi har tatt vekk det aller dummeste med fem-seks trekk i bakerste ledd, det er borte, mener han.

Drillo ville ikke røpe noe om lagoppstillingen, som vanlig, men fortalte at han begynner å bli sikker på åtte-ni plasser.

P.S: Kampen mellom Norge og Kypros har avspark klokken 19 fredag kveld, og den kampen kan du naturligvis følge i vårt livesenter NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag