*Nettavisen* Sport.

- For meg og Vålerenga var det vakkert

Foto: Tor Yttri/Scanpix

Det måtte et selvmål til for å sikre Vålerenga-seier.

29.05.11 22:04

SOGNDAL - VÅLERENGA 0-1:

Vålerenga har slitt voldsomt med å score mål denne sesongen og før søndagens møte med Sogndal hadde osloklubben bare syv fulltreffere på åtte kamper.

For selv om klubben sikret seg både Yssouf Koné og Isaac Boakye før sesongstart, har ikke to spissene helt funnet matchformen.

Det var derfor litt typisk at målet som sikret Vålerengas første seier på seks kamper, var et selvmål av Sogndals Espen Olsen.

Det var Vålerenga-trener Martin Andresen likevel meget fornøyd med.

- Det var umulig å få det pent, men for meg og Vålerenga var det vakkert, sier han til TV 2.

Selvmål avgjorde
Mot gutta fra saftbygda hadde Andresen valgt å starte med tippeligakometen Fedor Ogude på topp, men heller ikke nigerianeren viste seg som spydspiss.

Ogude har tidligere denne sesongen figurert i en defensiv midtbanerolle og spilt meget bra, men som enslig spiss hadde han ikke samme suksess.

Det måtte som nevnt en motspiller til for at Vålerenga skulle få hull på byllen på Fosshaugane Campus. Espen Olsen viste seg som en spiss med nese for mål.

Dessverre for vertene satte Sogndal-spissen altså ballen i eget nett, etter 22 minutters spill. Det ble også kampens eneste fulltreffer.

Klanen-favoritt Bojan Zajic slo et hjørnespark og der var den tidligere HamKam-spilleren på pletten og satte ballen forbi Kenneth Udjus i Sogndal-buret til 1-0.

- Det er lite jeg får gjort med den, sier den uheldige målscoreren til TV 2.

Selv om målet kom fra en motspiller, så var det et fortjent ledermål til gjestene fra hovedstaden. Hjemmelaget skapte lite de første 45 minuttene, mens VIF hadde noen farligheter.

I det 32. minutt ropte imidlertid saftgutta på straffespark. Freddy dos Santos ga Isak Scheel en dytt i ryggen inne i feltet, men dommer Tom Harald Hagen var ikke overbevist.

Elvis kom nærmest
Etter pause kom Sogndal bedre med, men slet fortsatt med å skape de helt store sjansene og gjestene hadde tilsynelatende god kontroll på det meste.

Den største muligheten var det Elvis som fikk. Mannen med det rocka navnet fikk sjansen etter at Lars Hirschfeldt hadde kollidert med en forsvarsspiller, men midtbanemannen avsluttet over.

Vålerenga skapte heller ikke all verden etter pause og et langskudd fra Bojan Zajic - som gikk utenfor - var kanskje det nærmeste Martin Andresens menn kom 2-0.

Kampen ebbet etter hvert ut med det ene selvmålet fra første omgang og dermed er Vålerenga oppe på 11.-plass. Sogndal falt ned til en 15.-plass, som er nedrykk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag