*Nettavisen* Sport.

- Før tålte man at spillere ikke lyktes

Foto: Montasje Scanpix

Roald Bruun-Hanssen om hvorfor det er så mange kontraktsløse spillere i Tippeligaen.

Nettavisen publiserte torsdag en liste over bosmanspillere i Tippeligaen etter 2011-sesongen. Den finner du her.

Oversikten viser at det er 54 bosmanspillere i Tippeligaen før neste sesong.

- Hadde økonomien vært bedre, hadde de fleste av de spillerne for lengst hatt nye kontrakter, sa Daniel Nannskog til Nettavisen da han fikk presentert vår førsteellever av såkalte «gratisspillere».

- Tallene kan øke
Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, tror ikke nødvendigvis tallene over bosmanspillere kommer til å minske med årene.

- Det er vel cirka 320 spillere i Tippeligaen, og da er det vel omtrent 15 prosent (16.8 prosent for å være nøyaktig, red.anm.) av spillerne som står uten kontrakt før neste sesong. Det er et høyt tall, men det kan fort bli høyere i årene som kommer, avhengig av situasjonen i markedet, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

Les også:Her er bosmanspillerne i Tippeligaen.

På spørsmål om hvorfor så mange spillere står uten kontrakt før neste sesong, sier han følgende:

- Før tålte man at en spiller ikke lyktes, men det gjør man ikke nå. Om en spiller ikke lyktes tidligere, kunne man nesten alltid selge videre til andre klubber i Tippeligaen eller Adeccoligaen. I dag er det ikke så mange som har penger til å kjøpe, og det er ikke sikkert man får solgt spillere videre. Derfor er man mer forsiktige med lange avtaler, sier Bruun-Hanssen.

- Spillerne forstår situasjonen
Nettavisens oversikt viser at Brann har fire spillere som er bosmanspillere. Bruun-Hanssen mener spillerne forstår situasjonen.

- Spillere vil gjerne ha forutsigbarhet og langsiktighet, men de forstår at situasjonen er vanskeligere enn før. De ser at klubbene må si opp folk, men det er ikke dermed sagt at de ikke ønsker lange avtaler, forteller Brann-lederen.

Han slår fast at klubbene er nødt til å ta situasjonen alvorlig, og at det er positivt at man nå er mer forsiktige med å skrive lange avtaler.

- Det handler også om ærlighet og redelighet. Skal man tilby korte avtaler, eller skal man gi de lange avtaler, hvor man til slutt må gi de kraftig lønnskutt eller til og med si opp kontrakten. Da er det nok bedre å heller inngå korte kontrakter, sier Bruun-Hanssen.

Les også:Her er bosmanelleveren.

Nødt til å drive forsvarlig
Og utdyper:

- Det viktigste for norsk fotball, er at man innenfor vårt marked driver forsvarlig, og det er mye bedre enn å havne i en situasjon hvor man må be om lønnskutt eller oppsigelse. Det er ikke hyggelig det som skjer i Stabæk nå, der mange blir sagt opp, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag