*Nettavisen* Sport.

- Forferdelig det dommerne holder på med

Foto: Mike Egerton

Manchester United-manager David Moyes (50) er forbannet.

16.12.13 08:00

De røde djevlene tok en viktig og etterlengtet trepoenger da Aston Villa ble slått 3-0 på Villa Park søndag.

Etter kampen var Moyes lettet over en viktig trepoenger, men skotten hadde likevel en høne å plukke da han snakket med pressen.

- Har ikke telling
Han mener nemlig at dommerne overser mange stygge taklinger på rødtrøyenes Adnan Januzaj (18).

- Adnan har blitt sparket ned i hver kamp. Jeg har ikke telling over hvor mange taklinger han har fått mot seg i de siste to-tre kampene, sier Moyes ifølge The Independent.

- Jeg er irritert på fjerdedommerne og hoveddommerne. Før vi vet ord av det, får han en alvorlig skade. Han blir ikke beskyttet av dommerne, det er forferdelig det de tillater for øyeblikket. Det er ikke nødvendigvis den samme spilleren som feier ham ned, jeg tror de står i kø for å takle ham rett ned, fortsetter Moyes.

Kampen mot Aston Villa på søndag var intet unntak, mener United-sjefen.

- Det var mange taklinger fra ulike spillere. Det er noe dommerne må tenke over, siden folk står i kø for å takle ham. Forrige uke var det nøyaktig det samme. Nå er det opp til dommerne, og det er jobben deres. De får betalt for å kontrollere kampene og være profesjonelle. Jeg håper de forstår det, sier Moyes.

- Ingen aggressiv kamp
Villa-manager Paul Lambert nekter for at laget hans var ute etter Januzaj.

- Vi er ikke et fysisk mannskap. Vi er et ungt lag som spiller med ferdigheter, og jeg ber aldri spillerne mine sparke ned noen. Det var heller ingen aggressiv kamp, men dueller som spillerne har lov til å gjennomføre, sier Lambert.

Til tross for at Moyes mener Januzaj får for røff behandling, roser han unggutten for sterk psyke.

- Han bare reiser seg og fortsetter spillet. Det er en av hans beste egenskaper i tillegg til hans fantastiske ferdigheter. Han sier bare «spark meg ned, jeg bare reiser meg opp igjen», beskriver Moyes.

Seieren er Manchester Uniteds første i ligaen siden 1-0-seieren mot Arsenal for over en måned siden. Det var selvsagt United-manageren fornøyd med.

- Vi gjorde en god jobb. Gutta spilte bra, og det eneste jeg kan kritisere er at vi ikke scorte flere mål. Vi var litt uryddige de første fem minuttene, men etter det spilte vi bra, sa Moyes ifølge BBC.

Neste helg kommer West Ham på besøk til Old Trafford, mens Aston Villa reiser til Britannia for å møte Stoke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag