RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forferdelig. Jeg orker ikke tenke på det

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Se hvorfor Haugesund-trener Jostein Grindhaug endelig kan smile etter en kamp mot Aalesund.

AALESUND - HAUGESUND 2-2 :

ÅLESUND (Nettavisen):

Jostein Grindhaug og Haugesund så ut til å gå på en sedvanlig smell på Color Line Stadion. Men 20 gode avslutningsminutter og to kanoner fra henholdsvis Michael Haukås og Geir Ludvig Fevang sikret et sjeldent poeng i Ålesund.

Det har ikke Haugesund gjort siden 1996. Årene 2001 og 2002 har for lengst blitt fortrengt av Grindhaug.

Begge årene tapte nemlig Haugesund hele 0-7 borte mot Aalesund på Kråmyra i 1. divisjon.

- Det var helt forferdelig. Jeg husker at jeg satt på benken, men kom inn ganske tidlig i begge kampene. Jeg orker egentlig ikke å tenke på det, sier Grindhaug med et lurt smil til Nettavisen.

- Desto bedre var det å endelig få en slags revansje. Det har blitt litt for mange tap i Ålesund, legger Haugesund-treneren til.

Grindhaug er den eneste i dagens Haugesund-lag som var med på marerittkampene på Kråmyra. Haugesund kom som store favoritter med spillere som Bala Garba, Hasse Berggren, Jan Kjell Larsen, Jone Samuelsen og Christian Grindheim i oppgjøret mot de daværende amatørene fra Ålesund.

Kun Amund Skiri, som fikk seks minutter som innbytter i kveldens oppgjør, er igjen fra datidens AaFK-stall.

- Det var festfotball var ende til annen. Disse kampene vekker meget gode minner. Haugesund-spillerne var svært utilfredse med det det gjørmete underlaget og vi kjørte over dem med skikkelig bulldoserfotball, mimrer AaFK-veteranen.

Kontrast
Kontrastene er store til dagens tilværelse. Begge klubbene har tatt steget opp i eliten. AaFK har byttet ut gjørmete Kråmyra med majestetiske Color Line Stadion. Nå er det Haugesund som profiterer på ujevnt banedekke.

- Det har forandret seg veldig på disse årene. Vi har endret spillestilen og blitt et spillende «kunstgresslag», mens vi ikke trives like godt på ujevnt banedekke i Haugesund. Det er vel derfor forskjellen er så stor på hjemme- og bortebane, sier Skiri.

For første gang på 16 år klarte altså Haugesund å ta et bortepoeng mot Aalesund. Men det var bare så vidt. Hjemmelaget ledet 2-0 allerede til pause etter scoringer av Leke James og banens gigant Michael Barrantes.

- 1. omgangen vår er jeg ikke veldig fornøyd med, selv om vi ledet 2-0. I første del av 2. omgang er vi imidlertid strålende. Da spiller vi meget god fotball og raider opp angrep på angrep. En spiller som Leke James burde scoret tre-fire mål alene, sukker Aalesund-trener Kjetil Rekdal til Nettavisen.

Tre ganger var hjemmelagets unge nigerianer alene med keeper, men hverken han eller lagkameratene klarte å punktere kampen.

- Vi var meget gode i 70 minutter, men så sluttet vi å spille fotball. Vi gjorde dumme valg og håpløse feil. Spillerne dro frem hælspark og flikker når kampen bikker, i stedet for å holde på ballen. Det er helt håpløst. Dermed slipper vi Haugesund inn i kampen, mener Rekdal.

Fevangs sene utligning
Geir Ludvig Fevangs utligning kom kun tre minutter før slutt. I pressesonen etter kampen var det gjestene som var desidert mest fornøyde.

- Aalesund skrudde på «cruisekontrollen» da de ledet 2-0. De slapp oss inn i kampen og har nok mye mer å gå på enn det de viste mot slutten. Det klarte vi å utnytte, og vi sitter igjen med en god følelse etter denne opphentingen, sier Grindhaug.

Dermed tok Haugesund-treneren sitt første poeng i Ålesund noensinne.

- De er et godt lag, spesielt hjemme, og er meget tøffe å bryne seg på. Vi sliter generelt borte, men Ålesund er absolutt en av de vanskeligste plassene å komme til, enten det gjelder Kråmyra eller på Color Line Stadion, sier fargeklatten.

Enorm utvikling
Han synes utviklingen som begge lagene har hatt siden tangotrøyene vant 7-0 i så vel 2001 som i 2002, er formidabel.

- Det er to helt forskjellige verdener. Color Line Stadion er en fantastisk arena med en fantastisk ramme og nå også et fantastisk underlag. Det er noe helt annet å komme hit nå enn det var for ti år siden, mener Grindhaug.

Amund Skiri er ikke uenig i det, men har samtidig meget gode minner fra tiden på Kråmyra.

- Jeg husker spesielt den andre storseieren. Da vi ledet 4-0, begynte publikum å rope på 7-0 og gjentakelse. Da hadde vi ikke annet valg enn å gjøre det, sier Skiri og smiler bredt.

Det var imidlertid ingen som ropte på slike sifre da AaFK gikk opp i 2-0 allerede etter halvtimen i kveldens oppgjør. Hadde imidlertid AaFK vært effektive, kunne de nærmet seg de sju gylne målene. I stedet ble det to mål feil vei og kun ett fattig poeng.

- Veldig surt at vi rotet bort dette. Hele laget er veldig skuffet nå. Da jeg kom inn, la vi om til en midtbanefemmer i håp om å trygge seieren, men det gikk dessverre ikke som det skulle. De fikk slå inn veldig mange baller inn i boksen. Det er meget synd at vi ikke klarte å stå imot, forteller Skiri til Nettavisen.

Mest lest på Nettavisen nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere