*Nettavisen* Sport.

- Forhandlingene om Mata går bra

Foto: Paul Gilham / Getty Images

Chelsea vurderer å selge den spanske landslagsstjernen til stor rival.

22.01.14 00:08

Sky Sports' spanske fotballekspert, Guilem Balague, mener både Manchester United, Chelsea og Juan Mata selv håper å få en overgangsavtale i orden.

Balague sier partene forhandler, og at planen er å få til en avtale i dette vinduet. Ifølge fotballeksperten har Chelsea ingen motforestillinger mot å la Mata forsvinne.

Londonerne skal ha bedt om 32 millioner pund, eller en avtale der Wayne Rooney blir sendt motsatt vei.

- Jeg har et inntrykk av at en avtale vil gå i orden, fordi dette er en fordel for alle. Manchester United trenger kvalitet, Mata trenger å komme seg ut av situasjonen han er i, og en overgang vil styrke United foran møtene med Chelseas tittelrivaler Manchester City og Arsenal.

- Dette er lurt av José Mourinho, fortsetter Guilem Balague.

Høy pris
I England våknet man tirsdag opp til overskrifter i vanligvis pålitelige aviser som påsto at United var villig til å gi rundt 370 millioner for den kreative 25-åringen.

Mata ankom Stamford Bridge fra Valencia i 2011, med en prislapp på 23,5 millioner pund. Spanjolen ble nærmest umiddelbart en hit for blåtrøyene.

Men etter fjorårets managerskifte, og José Mourinhos gjeninntreden i London, har Mata fått lite spilletid.

Tirsdagens avisoverskrifter har dog ikke overbevist alle. Tidligere Manchester United-helt Gary Neville er én av skeptikerne.

- 35 millioner pund er mye penger, men de trenger en forsterkning. Passer han inn i hva jeg vil kalle filosofien til Manchester United? Jeg vill si han ikke gjør det, uttalte Neville til Skys TV-program Monday Night Football.

Nok med Rooney og RvP?
Den tidligere England-backen påpekte videre at han har vanskeligheter med å se hvor i United-laget Juan Mata skal spille. Med Wayne Rooney og Robin van Persie i form, mener Neville at de røde djevlene har den offensive slagkraften de trenger.

Neville antyder altså at det kan bli mer benkesliting for Mata, når ovennevnte duo er tilbake, og en overgang blir en realitet.

- Han er åpenbart en fantastisk fotballspiller, det er det ingen tvil om, sa Neville, før han gjentok at manager David Moyes, Manchester Uniteds viseformann Ed Woodward trenger en stor overgang nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.