- Formen er ikke så god

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Daniel Braaten herjer i Frankrike, men nekter å snakke seg inn på den ene, ledige landslagsplassen.

01.09.10 12:00

REYKJAVIK (Nettavisen): John Carew er ute, Steffen Iversen er inne. Det er i bunn og grunn den mest interessante endringen i dagens norske landslagstropp mot foregående tropper.

Riktignok var Villa-spissen også ute i vår foregående landskamp – da Erik Huseklepp scoret to mot Frankrike – men Steffen Iversen har ikke spilt landslagsfotball siden sommeren 2009 (og da med skarve 15 minutter hjemme mot Frankrike), mens Carew har hatt klippekort på den norske spissplassen.

Det store spisspørsmålet
Nå er spørsmålet – hvem skal ha den ledige spissplassen når Premier League-stjernen glimrer med sitt fravær? Går Iversen rett inn på laget?

Drillo har vært veldig tydelig på at han kommer til å spille med sin favorittformasjon 4-5-1, og selv om landslagstreneren tirsdag mente at pressen var mer opphengt i hvem som skulle spille enn ham selv, skal det mye til før noen av de ti spillerne bak på banen vil forsvinne etter den solide 2-1-seieren over Frankrike.

Dermed blir det norske laget slik: Knudsen – Høgli, Hangeland, Wæhler, JA Riise, - Huseklepp, BH Riise, Hauger, Grindheim, Pedersen - og Hr X.

Les også: Refser boikottende kolleger

- Blir bedre utover sesongen
Hvem skal så denne spilleren bli? De norske spissalternativene er i god, norsk sosialdemokratisk ånd alle forsiktige med å trekke fram sitt eget kandidatur som det beste alternativet.

- Jeg synes egentlig ikke formen min er så god, sier Daniel Braaten, som har tre mål på sine fire første seriekamper i Frankrike.

- Den skal jo ikke være det på denne tiden av året. Man blir jo gjerne litt og litt bedre etter hvert som sesongen går. Det er ingen av oss som dør om vi ikke får starte en kamp, sier Toulouse-stjernen i karakteristisk stil.

Ivers: - Mange i form
Steffen Iversen sliter med en lårhøne, men regner med å være klar til fredagens dyst i den islandske hovedstaden, uten at det betyr at han kjøper noen enkle tabloidpoeng.

- Hvorfor bør du starte som spiss?

- Sånt gidder jeg ikke å kommentere, det blir for dumt. Vi har mange spisser som er i form, og det er morsomt å være tilbake på landslaget, og selvsagt håper jeg å få spille, sier RBKs toppscorer.

Offensiv Moa
Tippeligaens toppscorer, Mohammed Abdellaoue, har fått en solid start i Bundesliga, og har vært sentral i tre av Hannovers fire scoringer så langt. Han vil heller ikke si at han bør starte på topp mot islendingene på fredag, men innrømmer i alle fall én ting:

- Formen er god!

- Jeg skal bare gjøre så godt jeg kan på treningene her, så får vi se hva som skjer.

- Fornøyd bare jeg spiller
Erik Huseklepp viste til gagns at formen er i anmarsj da han herjet med det franske forsvaret den ene omgangen han fikk spille spiss mot Laurent Blancs mannskap for en snau måned siden.

To mål ble resultatet, men selv bedyrer Brann-yndlingen at han er nokså likegyldig til om han ender på flanken eller på topp.

- Jeg er fornøyd bare jeg får spille, om det er på flanken eller på topp, spiller ingen rolle, sier Huseklepp til Nettavisen.

Dreper Gamstens spissdrøm
Én ting er i alle fall sikkert, en av de fire vil det være som får muligheten mot Island. For, selv om Morten Gamst Pedersen har fått vist seg fram på topp for Blackburn (blant annet med to målgivende i ligacupkampen mot Norwich) og han sel bedyrer at «det er morsomt å spille spiss», så er det ikke der Drillo vil plassere ham med det første.

- Nei, det er uaktuelt, Morten er ikke noe spissalternativ for oss, sier Egil Olsen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag