- Først var det nesten distraherende

Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Men plutselig er europacupen det viktigste for Brede Hangeland og Fulham.

09.05.10 13:57

Søndag avslutter Fulham Premier League-sesongen med å besøke Arsenal på Emirates Stadium. Men moroa er langt fra over for Brede Hangeland og de andre Fulham-spillerne av den grunn.

For på onsdag drar laget til Hamburg for å møte Atletico Madrid i finalen i Europa League.

Akkurat dét er det ikke mange som ville trodd på før sesongstart.

Heller ikke Brede Hangeland.

Les Nettavisens intervju med Erik Nevland før semifinalen mot Hannover: 131 år uten suksess

- Stort å komme så langt
- Europa League var først nærmest en distraksjon i forhold til Premier League. Men jo nærmere du kommer, jo mer tenker du på det, sier Hangeland til Sky Sports.

- Det ville være massivt å vinne finalen, selv om det er stort å bare ha kommet så langt som dette, fortsetter nordmannen.

Fulham endte fjorårssesongen på sjuendeplass i Premier League, og selv om årets sesong har ført laget noe lengre ned på tabellen, kan den på mange måter sies å toppe det gylne fjoråret - med laget i en europeisk finale for aller første gang i klubbens historie.

Hangeland gir manager Roy Hodgson mye av æren.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

- Kunne skrevet bok om ham
- Det er et lite eventyr for denne klubben, og jeg vil si det er mye takket være ham. Du kunne skrevet om alt det som gjør ham spesiell, sier midtstopperen.

Fulham-oppturen startet for alvor da Mohamed Al-Fayed kjøpte opp klubben i 1997. Rett nok var Fulham å finne i den engelske toppdivisjonen gjennom store deler av 1960-tallet, men da den egyptiske forretningsmannen gjorde sitt inntog mot slutten av 1990-tallet, befant klubben seg på det fjerde høyeste nivået i England.

Fire år senere var Fulham tilbake i Premier League.

Da Roy Hodgson overtok ved roret i februar 2008, var situasjonen imidlertid igjen i ferd med å bli dyster. Laget så ut til å gå mot nedrykk til Championship, men en mirakuløs avslutning på sesongen gjorde at laget reddet plassen - med lik poengsum som Reading under streken, men med bedre målforskjell.

Nyter situasjonen
- Roy er hovedgrunnen til at vi har gått fra å være et lag som kjempet mot nedrykk, til å spille i en europacupfinale, mener Brede Hangeland.

- Han jobber veldig fin med laget, er god på å organisere, og han har fått inn noen store spillere. Jeg har lært mye av ham taktisk, forteller nordmannen.

Med tre dager igjen til årets høydepunkt, vil han ikke la alvoret prege situasjonen.

- Om vi vinner er det en kjempebonus, men mens vi gjør vårt beste er det viktig å nyte det hele.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.