RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen, SCANPIX.

- Forstår at folk er skuffa

Men Drillo mener Norge ligger godt an til å bli nummer to i gruppa.

NEDERLAND-NORGE 2-0:

ROTTERDAM/OSLO (Nettavisen): Dagen derpå var det en imponert landslagssjef Egil Drillo Olsen som møtte pressen.

Litt på eget lags vegne, men mest i forhold til Nederland.

- Kampen i går var litt av en opplevelse. Vi møter sannsynligvis verdens beste lag for øyeblikket. De var veldig gode, men jeg synes også vi gjør en ganske bra match selv, sier Drillo.

Mislyktes
Likevel er han naturlig nok langt fra fornøyd, all den tid Norge reiser poengløse hjem fra Nederland. Drillo bekrefter at han føler han har mislyktes.

- Ja, det er tre poeng vi håper på. Det ville gitt oss langt større muligheter til å gå videre, sier han.

Forstår du at folk hjemme er skuffa?

- Ja, forventningene var sikkert store foran Makedonia-kampen, men Nederland var det vel ingen som forventet at vi skulle slå. Vi holdt muligheten åpen, men forventet det ikke, sier Drillo.

Ingen Drillo-magi
Han vil ikke gå med på at Drillo-magien fra 90-tallet er borte, av en åpenbar årsak.

- Jeg har aldri basert det jeg bedriver på magi. Jeg baserer det på hard jobbing, stram organisering og kunnskap – ikke magi. Jeg har aldri trodd på magi. Dessuten tapte vi 0-3 forrige gang vi var i Nederland, så sånn sett gikk det bedre nå enn sist, sier landslagssjefen.

Kan vinne resten
Om Norge skal ha noen som helst mulighet til å gå til VM er det et absolutt minimum at vi i første omgang vinner de tre resterende kvalifiseringskampene, selv da blir det svært vanskelig.

Men Drillo tror i hvert fall at den første oppgaven er godt innenfor rekkevidde.

- Vi kan vinne alle de tre kampene, for vi møter ikke den samme motstanden som vi gjorde i går. Jeg har ikke fått sett på de andre gruppene og regnet på sjanser, men muligheten for å bli nummer to i gruppa er fremdeles ganske stor. Det ligger vi godt an til, mener Drillo.

- Våget nok
Han er ikke enig med de som mener at Norge våget for lite mot Nederland.

- Vi våger så mye som mulig når vi vinner ballen, men i går skortet det på ferdighetene. Vi la oss lavt og presset noen ganger høyere. Men hadde vi stått høyt i går ville det sett mye styggere ut til slutt, tror Drillo.

Han mener det ikke er mye som kunne blitt gjort annerledes i kampen mot Nederland.

- Hvis noen mener de har en måte å spille på som ville gitt oss tre poeng, så skal de ha gode argumenter. Da kan vedkommende også være aktuell som landslagstrener i desember, mener Drillo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere