RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forstår ikke hva Van Gaal tenker på


BRUKES FEIL: Glenn Hoddle mener at Wayne Rooney ikke har noe å gjøre som enslig spiss i United-angrepet og er klar på at Louis van Gaal vil få mer ut av ham om Rooney flyttes ned i banen.
BRUKES FEIL: Glenn Hoddle mener at Wayne Rooney ikke har noe å gjøre som enslig spiss i United-angrepet og er klar på at Louis van Gaal vil få mer ut av ham om Rooney flyttes ned i banen. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere toppspiller er klar på Wayne Rooney ikke er i stand til å lede Uniteds angrepsrekke.

Det har vært en trang start på sesongen for Wayne Rooney, som for øvrig rundet 30 år dagen før gigantoppgjøret mot byrival Manchester City.

Engelskmannen står kun bokført med to ligamål så langt og har måttet tåle mye kritikk for å ikke være i god nok form til å inneha rollen som alenespiss. Likevel har manager Louis van Gaal benyttet seg av Rooney i nettopp den posisjonen flere ganger denne sesongen - selv om han også har vekslet med Anthony Martial.

NA Live: Følg superduellen fra kl. 15.05

Rooney ikke i nærheten
Tidligere fotballspiller Glenn Hoddle er blant de som stiller seg uforstående til van Gaals bruk av Rooney, og i sin faste spalte i Daily Mail slår han fast at den engelske landslagsspilleren heller burde trekkes tilbake i 10'er-rollen.

- Jeg forstår ikke hva Louis van Gaal tenker på når han bruker Wayne Rooney som enslig spiss. Du må være full av energi og en dødelig avslutter for å spille alene på topp nå til dags, og det er åpenbart at Rooney ikke er i nærheten av noe av det for øyeblikket. Det er uforståelig at van Gaal fortsetter å bruke ham på den måten, skriver Hoddle.


- Det betyr likevel ikke at han ikke har en viktig rolle i dette laget, men jeg tenker at han først og fremst får vist sine beste kvaliteter når han spiller bak toppspissen. Det er en posisjon han kan gjøre til sin egen både for klubb- og landslag til tross for at han har rundet 30, fortsetter Hoddle.

Tallenes tale
Og det er liten tvil om at tallene støtter oppunder Hoddles mening.

Avisa The Telegraph har sett på de vitkigste statistikkene for en spiss, og det synes åpenbart at Rooney er på en nedadgående kurve.

På åtte ligakamper, står 30-åringen altså med to mål - noe som gir det skuffende snittet på 0,25 mål per kamp. Så lave tall har ikke Rooney sett siden 2002/03-sesongen, da han atpåtil brukte å komme inn som innbytter.

I fjorårssesongen endte Rooney med et målsnitt på 0,36 mål per kamp, mens han året før det landet på pene 0,59. Trenden er altså klar i negativ forstand.

Ser man på hvor ofte Rooney fyrer av skudd mot motstandermålet, viser det seg at han i inneværende og forrige sesong har roet ned betraktelig sammenlignet med tidligere.

Årets 1,75 skudd per kamp er noe høyere enn sist sesongs 1,61, men langt lavere enn tallene han har disket opp med tidligere. På sitt mest skuddvillige fyrte Rooney av nesten fire skudd i snitt per kamp.

Tilpasser seg motstanderen
I midtuke-kampen mot CSKA Moskva fikk Rooney igjen rollen som enslig spiss, mens Anthony Martial ble satt på venstrekanten - slik som også var tilfellet i 3-0-seieren mot Everton forrige helg.

Louis van Gaal er klar på at han legger opp bruken av de to etter hvilken motstander som venter.

- Det avhenger av hvilken balanse i laget som er ønskelig. Noen ganger velger jeg Rooney som nummer 10, men jeg kan også bruke ham på topp. Jeg må vurdere utifra hvordan vi som lag skal framstå og hvilket lag vi møter, sa van Gaal på pressekonferansen før City-kampen.

Få med deg siste episode av Tippemagasinet i videovinduet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere