*Nettavisen* Sport.

- Forstår kritikken

Foto: Olsen, Linn Cathrin (SCANPIX)

Fredrikstad spilte på seg selvtillit, men samtidig er det supporteropprør. Ardian Gashi forstår kritikken fra Plankehaugen.

02.11.09 11:45

LYN – FREDRIKSTAD 0-5:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Samtidig som FFK sørget for den nødvendige tryggheten før kvaliken mot Sarpsborg, kom meldingen fra Fredrikstads supporterklubb Plankehaugen om at administrerende direktør Runar Henriksen ikke lenger er ønsket i klubben. Fansen gir Henriksen hovedskylden for årets sportslige nedtur.

Les også:Mistillit mot FFK-direktøren
Les også:- Jeg trekker meg ikke

I følge kilder nær klubben støtter flere av spillerne kritikken. Ingen av dem ville imidlertid støtte kritikken etter søndagens kamp mot Lyn, mer Ardian Gashi forstår at supporterne reagerer.

- Jeg forstår frustrasjonen og kritikken, supporterne har støttet oss i tykt og tynt og vi har mye å takke dem for, sier Gashi (28) til Nettavisen etter storseieren over Lyn.

Samtidig mener midtbaneterrieren at opprydningen i klubben må vente:

- Vi trenger ikke dette nå. Foran kvaliken er det viktig at alle står sammen så vi redder plassen i Tippeligaen.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Klart budskap
Etter sølv i Tippeligaen i fjor, har årets sesong vært en lang nedtur. Seieren over Lyn var bare årets andre borteseier, og foran kampen mot Sarpsborg fredag er FFK en klubb i ubalanse. Supporterne mener Henriksen har skylden får både et sportslige og de interne konfliktene. Flere i spillergruppen mener også at Henriksen har behandlet enkelte dårlig – blant annet ved ikke å overholde løfter om å gi Bosman-spillere nye kontrakter.

- Jeg hører at talsmannen i Plankehaugen snakker om en uttalelse jeg hadde i VG for et halvt år siden. Det var en beklagelig ting som jeg må innrømme at jeg har slitt litt med. Det var en uttalelse som ble til noe annet, sier Runar Henriksen til Nettavisen.

Han vil ikke trekke seg fra stillingen, men åpner for dialog med Plankehaugen.

- Plankehaugen kommer med et klart budskap, som ikke kan skyves under teppet. Det er en viktig diskusjon som må tas. Sesongen har jo vært turbulent, både på og utenfor banen, og vi ønsker oss en klubb som er profesjonell i alle ledd, sier Gashi.

Han vil ikke si om majoriteten av spillerne støtter kritikken men han mer enn antyder at Plankehaugen har god dekning for kritikken blant spillerne.

- Når sesongen er over, uansett om v har sikret plassen eller ikke, må vi ta tak i dette og rydde opp, sier Gashi.

- Har alt å vinne
Etter en jevn første halvtime, valset FFK til slutt over stakkars Lyn. Da Lyn-keeper Petursson i tillegg fikk rødt kort, var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Nå ser trener Tom Nordlie fram til nok en runde i kvaliken – hans fjerde gang med sin tredje klubb.

- Jeg vil heller spille disse kampene som betyr noe, enn de som er betydningsløse. Det er jo dette som er gøy. Jeg har jo vært gjennom dette noe ganger, og mister ikke pusten av å møte Sarpsborg, sier Nordlie til Nettavisen.

Heller ikke det store favorittstemplet plager Nordlie.

- Heller favoritt enn underdog. Jeg ser mulighetene, ikke problemene. Og foran et fullsatt hjemmepublikum skal vi være vanskelige å slå, sier han, og slutter:

- Jeg har ikke tenkt å rykke ned jeg. Ha ikke tenkt muligheten en gang.

PS! FFKs trofaste sliter, backen Pål André Cwartek (34), scoret sitt aller første seriemål etter 13 sesonger i klubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.