- Første gang siden Solskjær og Flo

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Det er bra for Norge at jeg ikke er sikker på laget, sier John Carew.

05.09.10 17:26

HOTELL BRISTOL (Nettavisen):

- Bruk Moa, Drillo, skrev Dagbladet på førstesiden.

Samtidig er ekspertene plutselig blitt uenige. Noen mener at landslagssjef Egil Drillo Olsen må holde på Mohammed Moa Abdellaoue som Norges spiss også mot Portugal.

Uansett, John Carew er ikke lenger et soleklart førstevalget på landslaget.

- Sunt
Aston Villa-spilleren hevder imidlertid hardnakket at det er bra.

- Det er bare sunt. Jeg tror ikke det har vært så stor konkurranse siden jeg, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo spilte sammen for snart ti år siden. Det er bra, sier Carew til Nettavisen.

- Hvorfor?

- Det holder flere på tå hev, og gir oss flere valgmuligheter offensivt gjennom en lang kvalifisering.

- Egil velger uansett rett
Men der Michael Ballack krevde å få det tyske kapteinsbindet tilbake så fort VM var over, så krever ikke Carew noen ting før tirsdagens viktige kamp.

- Nei, nei. Jeg krever ingenting. Men jeg er godt forberedt, og jeg håper å få spille. Det er imidlertid Egils valg, og jeg tror uansett at han velger riktig.

- Mye viktigere enn hvem som spiller, er det også at vi får et godt resultat, sier Carew - veldig politisk korrekt.

Det er løse bruskbiter i kneet som holdt Hulken utenfor da Norge slo Island. Med jevne mellomrom har bruskbitene låst kneet, og da er smerten voldsom.

Må opereres
Han håper imidlertid at bruskbitene spiller på Norges lag også mot Portugal.

- Kneet er uforutsigbart siden det er bruskbiter som flyter rundt. Låser det seg er det som å få en kniv i kneet. Det løser seg igjen etter et par minutter, men det er ikke veldig digg å løpe rundt da. Det kan også bli hevelse. Men jeg har ikke hatt problemer de siste par ukene. Jeg har spilt for Aston Villa uten problemer, og forhåpentligvis blir det ikke noen problemer her, heller, sier han.

Uansett så venter det en operasjon i det fjerne.

- Jeg ble operert for det samme da jeg var 17 år. Nå er det nok litt mer alvorlig, og ja, jeg må nok gjøre noe med det etter hvert. Det løser seg ikke av seg selv, sier Carew.

- Provosert av at flere eksperter nå ønsker Moa fra start?

- Nei, nei, nei. Jeg leser veldig lite aviser, og synes uansett at det er veldig lite interessant det ekspertene mener. Det er jo tross alt ikke ekspertene som skriver aviser. Ekspertene er de av oss som driver med fotball hver dag, det, humrer Carew.

PS. Det var ikke mulig å lese noe av hva Drillo tenker om spissduellen under søndagens landslagstrening. En lang oppvarming. Så en avslutningsøkt for Carew og Huseklepp mens noen andre drev med pasningsøvelser. Så var det slutt. To dager etter Islands-kampen - og to dager før Portugal-kampen - hadde ikke landslaget en eneste spilløkt.

Hvem - og enda viktigere hvorfor - vil du ha som spiss mot Portugal? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag