*Nettavisen* Sport.

- Forstyrrer ikke Norge

Foto: Richardsen, Tor (SCANPIX)

Men ekspertene tror ikke tidspunktet for avsløringen om Drillos ukjente barn i Danmark er tilfeldig.

25.03.11 11:36

- Nei, dette er ikke noe som forstyrrer, sier Karl Petter Løken, som selv fikk 36 A-landskamper fra 1987 til 1995.

Han hadde da akkurat fått med seg at danske BT fredag avslørte at Norges landslagssjef, Egil Drillo Olsen, har en ukjent sønn i Danmark.

- Dette går nok fint, og så vidt jeg har skjønt er nok de involverte her forberedt på dette. Denne saken kommer nok ikke som en kjempeoverraskelse, sier Løken.

- Lar seg ikke påvirke
- Jeg tror uansett at Egil takler dette greit, og jeg tror heller ikke at spillerne bryr seg. Hadde jeg vært landslagsspiller ville jeg i alle fall ikke brydd meg. Sånn tror jeg spillerne som er der i dag også tenker opp. Ja, de får med seg saken, men det forstyrrer ikke på noen måte. Vi vinner uansett kampen lørdag med 2-0. Det kan du sitere meg på, sier 44-åringen.

- Jeg har ikke sett hva de skriver, men jeg ser ikke bort i fra at de kommer med denne historien nå for å forstyrre Norge før landskampen. Men jeg kjenner Egil, og han er så fokusert på kampen at han ikke lar seg påvirke av dette, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til Nettavisen.

- Betyr ingenting
Dan Eggen, som er trener i Kolbotn, spilte sju år i dansk toppfotball fra 1990 til 1997. Heller ikke han tror oppslaget betyr noe for kampen.

- Jeg har egentlig ikke noen forutsetninger for å spekulere i om de kjører en sånn sak nå for å forstyrre Norges forberedelser til kampen. De ser vel at det er en story som selger, og da kjører de den, som tabloidaviser gjør i Danmark, England og til dels Norge.

- Tror du det påvirker Norges forberedelser?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg tror ikke det betyr noen ting.

- Hva tror du om kampen?

- Det blir veldig spennende, men jeg tror Norge vinner. Det er hjemmekamp. Vi har Drillo. Og årstiden er til vår fordel. Jeg tror det kan være en fare for danskene at de blir litt for opptatt av baneforhold og slike ting.

- Mentalt forberedt
Viasat-ekspert Vidar Davidsen er enig i at saken ikke forstyrrer.

- Spillerne er godt drillet i å være fokuserte, så nei, jeg tror ikke dette har noe å si for kampen lørdag, sier han til Nettavisen.

- Samtidig er jeg ikke så naiv at jeg tror tidspunktet er tilfeldig. Det ene er at avisa får maksimal oppmerksomhet, for å selge, dagen før kampen. Det andre er at selv om det kanskje ikke er ondsinnet, så er det kanskje laget for å spre uro. Sånne ting er i alle fall aldri tilfeldig, selv om jeg ikke tror det påvirker Drillo eller spillerne, legger han til.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.