- Fortsetter vi sånn, vinner vi ikke gull

KREVER SKJERPING: Stefan Strandberg mener Rosenborg må skjerpe seg hvis klubben skal vinne gull i år.

KREVER SKJERPING: Stefan Strandberg mener Rosenborg må skjerpe seg hvis klubben skal vinne gull i år. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

RBK-stopper Stefan Strandberg med blandede følelser, tross seier og null baklengs mot Odd.

Rosenborg – Odd 2-0

Lerkendal (Nettavisen): Lyngdølen var tilbake i midtforsvaret etter å ha vært ute i de to første seriekampene. Tross comeback-scoring og rent bur, var det en mellomfornøyd Strandberg i pressesonen etter kampen.

- Vi spilte en forferdelig dårlig kamp og må være så ærlig å si det utad også. Vi har vært dårlige og selv om vi sitter med en deilig følelse etter å ha vunnet, er man samtidig litt flau. Det er ikke slik vi vil fremstå. Vi har lyst til å vinne gull og det er grunnen til jeg er i denne klubben. Vi må kunne spille bedre enn det her og nå må vi evaluere situasjonen grundig, sier Strandberg til Nettavisen, før han fortsetter.

- Fortsetter vi sånn i 27 kamper til, vinner vi ikke gull. Ut fra prestasjonen er det bra med fem poeng. Vi har fortsatt ikke tapt og det er litt av det som har kjennetegnet oss, så lenge jeg har vært i klubben. Til tider har vi spilt dårlig, men fått med oss poeng hele veien. Vi har brukt å ha et godt forsvar og i dag hadde vi også en god keeper, sier Strandberg.

Lund Hansen straffehelt
For selv om Rosenborg tok en tidlig ledelse, var Odd virkelig med på notene i sesongens andre kamp på Lerkendal. Det var faktisk bortelaget som hadde de største sjansene, men Alexander Lund Hansen gjorde nok en god kamp i RBK-buret.

På stillingen 1-0 etter 52 minutter fikk Bentley sjansen fra åtte meter, men en sterk reaksjonsredning fra Lund Hansen hindret RBK-baklengs. Men det som nok ble mest snakket om var straffesparket fra Elba Rashani åtte minutter før slutt da Lund Hansen vartet opp med en dobbeltredning som hindret et fortjent Odd-utligning. Dermed reddet åfjordingen Rosenborg mot Odd for andre året på rad.

- Det var synd at ikke det var Frode (Johnsen) som tok den (bommet på straffe mot Lund Hansen i da RBK vant 1-0 i serieåpningen på Skagerak Arena i fjor). Han som tok straffen har vel scoret på sine siste straffer. Jeg har sett straffene på video og har sett hvor han liker å skyte. Det går ikke an å vite hvor ballen kommer, men jeg har prøvd å forberede meg så godt som mulig, sier Lund Hansen til Nettavisen etter å ha blitt kåret til RBKs beste spiller i andre hjemmekamp på rad.

Kunne vært poengløs
RBK-trener Per Joar Hansen var naturlig nok meget godt fornøyd med keeperen og resten av laget etter årets første trepoenger for Rosenborg. Men nok en gang varierte prestasjonene. Han mener Odd-kampen var et bilde på hvordan sesongstarten har vært for en av gullfavorittene, som nå står med fem poeng på tre kamper.

- Med alle marginene med oss, kunne vi stått med ni poeng etter tre kamper. Men hadde det vært motsatt, kunne vi også stått her med null poeng, selvfølgelig. Det har vært noen tette og jevne kamper, som er typisk for åpningen og jeg er fornøyd med at vi klarte å få en seier i dag, sier Hansen til Nettavisen.

- Møtt god motstand
Både mot Viking og Aalesund ble store svakheter avdekket i Tippeligaens gjerrigste lag forrige sesong. Savnet av kamptrening for skadeutsatte stoppere og med en tå-operert Stefan Strandberg ute, har skapt problemer med å skape trygghet hos et Rosenborg-laget med presset fra et gullhungrig trøndersk publikum. Tross en ny kamp med varierte prestasjoner spillemessig, tror Perry at Rosenborg blir bedre når forsvaret får satt seg.

- Vi har møtt ganske god motstand til nå. Odd har kanskje vært et av Norges beste lag siden vinteren. Vi må ikke bli blasert, selv om vi slet i perioder. Kampen var veldig jevn og vi hadde marginene med oss. Nå handler det bare om å jobbe for å komme tilbake til flytsonen og det handler blant annet om å få folk tilbake fra skader, sier RBK-treneren.

Tok tak
En som gjorde comeback etter skade, var Stefan Strandberg. Etter at det har lugget litt både offensivt og defensivt i sesongens 180 første minutter, sørget sørlendingen for både scoring framover og smultring bakover.

- Jeg hadde som et mål om å bidra, men jeg hadde ikke regnet med å score. Det er ikke en av arbeidsoppgavene mine sånn sett, men det er deilig å score. Jeg er fornøyd med egen prestasjon der jeg klarte å bidra i forsvarsjobben og hadde god kontroll på Frode Johnsen, sier Strandberg.

-Selv om du selvfølgelig ikke er i toppform i første kamp for sesongen, føler du vi så litt av det vi skal forvente å se av deg i dag?

- Hvis du hører på stemmen min nå, er den litt rar. Det ble en del skriking og høying på de andre. Det er litt av jobben min og grunnen til Rosenborg hentet meg. Jeg skal være en leder på banen og jeg prøver alltid så godt jeg kan for å ta den rollen, sier Strandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag