RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GULLGUTT: Iver Fossum har under Ingebretsens ledelse blitt flyttet lavere i banen fra en mer offensiv midtbanerolle til en mer tydelig indreløper. Det er han fornøyd med.
GULLGUTT: Iver Fossum har under Ingebretsens ledelse blitt flyttet lavere i banen fra en mer offensiv midtbanerolle til en mer tydelig indreløper. Det er han fornøyd med. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Fossum er en gullgutt

Sist oppdatert:
Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen hyller sin matchvinner etter seieren mot Start.

START-STRØMSGODSET 0-1:

SØR ARENA (NETTAVISEN):- Iver Fossum leverer hver eneste gang. Det er kjempegøy at det er han som avgjør kampen. Han er en gullgutt, gliser Ingebretsen til Nettavisen etter triumfen i Kristiansand.

Strømsgodset slet lenge med å finne hull i et hardtarbeidende Start-lag, men gjestenes midtbanespiller fant en åpning etter 70 minutter med sitt femte mål for sesongen.

- Det var godt å få den scoringen. Jeg hadde flere andre sjanser, så jeg hadde vært bitter og skuffet hvis jeg hadde gått av banen målløs, sier 18 år gamle Fossum til Nettavisen.

Misfornøyd Mjelde
Starts trener, Mons Ivar Mjelde, mener forsvarsspillet var altfor passivt og tamt ved fulltrefferen til Godset.

- Håkon Opdal gjør igjen en fantastisk kamp. På målet er vi ikke tett nok i ballfører og hjelper ikke keeperen vår. Ballføreren er alltid farligste mann og vi må isolere han. Det er skuffende å se at Fossum får så god tid, sukker Mjelde til Nettavisen.

Fossum har under Ingebretsens ledelse blitt flyttet lavere i banen fra en mer offensiv midtbanerolle til en mer tydelig indreløper. Det er Fossum fornøyd med.

- Det er kanskje der jeg er best. Jeg trives godt i den posisjonen.

Fossum og treneren ser film sammen
Ingebretsen har fulgt Fossum i en årrekke fra sin posisjon som spillerutvikler i klubben. Han er sikker på at Fossum blir brukt riktig.

- Iver og jeg bruker mange timer sammen hvor vi ser på film og analyserer. Jeg har full kontroll på hva som er hans sterke sider og de litt svakere.

- Hva må han jobbe mer med?

- Jeg synes han kan jobbe enda mer med balltempo. Kanskje kan han spurte mer og få litt mer temposkifter i spillet. Han løper veldig mye, men jeg ønsker at han skal ha flere spurter.

Den ferske hovedtreneren til Strømsgodset er ikke bekymret for at Fossum skal ta av på grunn av sitt gode spill i Tippeligaen om dagen.

- Jeg kan love deg at Iver Fossum aldri kommer til å ta av. Jeg har ikke en gang kostet tanken på det. Det kunne jeg aldri tenke meg, sier Ingebretsen.

Fossum selv sier han ikke bruker energi på en eventuell overganger eller meninger om at han bør få muligheten i en landslagstropp.

- Det er opp til andre å avgjøre og vurdere. Jeg konsentrer meg bare om mitt og utviklingen min.

Målscoreren gir Start en del av æren for at Godset kunne innkassere tre nye poeng.

- Start la seg bakpå og det passer oss best, mener Fossum.

Start uten skudd på mål
Mjelde var meget skuffet over det hans spillere presterte offensivt foran over 9000 tilskuere på Sør Arena.

- Vi ønsker å frigjøre mer energi på hjemmebane, særlig foran et sånn fantastisk publikum. I øyeblikket føler jeg vi faktisk er bedre på bortebane, og sånn skal det ikke være, mener Starts trener.

Start klarte ikke å teste ut Espen Bugge Pettersen en gang i løpet av 90 minutter på hjemmebane. Laget hadde ni avslutninger, men ingen traff mål.

- Det er skremmende. Vi svikter fullstendig i oppbygningsfasen og får ikke til vårt spill. Jeg spiller dårlig og de andre spiller dårlig offensivt, sier en meget skuffet Matthias Vilhjalmsson til Nettavisen.

JUBLET: Strømsgodset tok en fullt fortjent seier borte mot Start.

Mjelde ville ha straffe
Hjemmelaget fikk flere dødballer mot slutten av oppgjøret, men ingen av dem førte til de store sjansene. Mjelde mener laget burde fått en gigantsjanse i form av et straffespark mot slutten.

- På den ene duellen blir Gudmundur Kristjansson revet ned på en dødball. Jeg har sett den i reprise, og mener det er et soleklart straffespark. Hadde vi hatt marginene med oss kunne vi fått et poeng og kanskje tre, uttaler Mons Ivar Mjelde.

Straffe ble ikke dømt, og Bugge Pettersen i Godset-målet mener det ville vært et lite ran om sørlendingene hadde fått med seg et poeng.

- Jeg synes vi er best hele veien. Vi skaper mange sjanser og er gode defensivt. Vi vinner helt fortjent. Opdal gjør en meget god kamp, som jeg sa til han etter kampen, men vi er bedre enn Start kampen igjennom, sier målvakten fra Tønsberg til Nettavisen.

Liten ferie
Før hvilen var det en noe tam forestilling der Strømsgodset var nærmest, mens Start hadde nok med å forsvare seg. Noe de løste på en grei måte, men vertene klarte ikke å holde Strømsgodset helt borte fra målsjanser. I første omgang hadde Mohammed Abu, Iver Fossum og Gustav Wikheim alle sine muligheter til å føre drammenserne i ledelsen, men de ble stoppet av Håkon Opdal, som fortsetter sitt gode spill bakerst for Start.

På Starts side hadde Solomon Owello en stor sjanse like før hvilen. Dessverre for Start var det nettopp nigerianeren som fikk den muligheten. Han har bare scoret åtte seriemål på sine 168 Start-kamper.

Etter pause lot ikke Fossum be to ganger når han fikk et hav med tid og rom. Godsets toppscorer satte inn sitt femte mål for sesongen, uten mulighet til å stoppes av Opdal.

Start jaktet utligning, uten hell. Sørlendingene klarte bare å få til en rekke dødballer, men 9239 tilskuere fikk ikke noe å Start-mål å juble for på Sør Arena.

Neste helg er det spillefri i Tippeligaen før Start reiser for å møte naboene i øst, Odd fredag 19. juni. Godset får besøk av Tromsø to dager senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere