*Nettavisen* Sport.

- Fotball fra et annet århundre

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Chelsea tapte terreng til Manchester City.

29.01.14 23:24

CHELSEA - WEST HAM 0-0:

Chelsea var avhengig av tre poeng for å holde følge med Manchester City, da West Ham kom på besøk til Stamford Bridge onsdag.

Gigantiske sjanser for hjemmelaget til tross, José Mourinhos menn måtte gå målløse av banen i møtet med byrivalen.

Merkelig situasjon
Rett før slutten av kampen oppsto det en merkelig situasjon. West Ham-keeper Adrian la ballen ned for å ta det han var tydelig trygg på at var et frispark.

Da gikk Samuel Eto'o fram og satte ballen i mål. Kameruneren reagerte med sinne da dommer Neil Swarbrick ikke godkjente målet. Det var få som hadde fått med seg at dommeren hadde dømt frispark, men det hadde han ifølge West Ham-manager Sam Allardyce.

- Adrian sa at det var frispark, og han la ballen ned. Ingen av Chelsea-eller West Ham-spillerne vet hva dommeren sa til keeperen, forklarte Allardyce.

José Mourinho var mest opptatt av at dommeren ikke slo hardere ned på West Hams drøying av tid.

- De prøvde å vinne tid på alt. De brukte lang tid på bytter, og det var fotball fra et annet århundre, sa Mourinho, som erkjente at 0-0 mot West Ham ikke er godt nok.

I tverrligger
Chelsea kunne fått en drømmestart på kampen da han prøvde å curle ballen i det lengste hjørnet fra kanten av sekstenmeteren. Adrian fikk fingrene på ballen og dyttet ballen i tverrliggeren, slik at West Ham slapp med skrekken.

Selv om gjestene først og fremst konsentrerte seg om å ligge komptakt og nekte Chelsea rom, var de ikke helt ufarlige framover på banen heller. Etter et kvarters spill slo Stewart Downing ballen inn fra venstre kanten, og James Tomkins tvang fram en god redning fra Petr Cech.

Også Eden Hazard var farlig frampå før Samuel Eto'o fikk en kjempesjanse rett før pause. Et skudd fra Oscar gikk rett i kameruneren, som vendte kjapt og fikk avsluttet. Adrian var imidlertid med på notene.

Mye er sagt og skrevet om Andy Carroll. Et kvarter ut i andreomgang fikk han en ny mulighet til å stilne kritikerne for en stund, da gjestene kom på en farlig kontring. Ballen ble chippet over til den tidligere Newcastle- og Liverpool-spilleren, som prøvde å klinke til på volley fra fem-seks meter. Han endte i stedet med å bomme på ballen.

Gigantsjanser
José Mourinho var vel vitende om at gullrival Manchester City var på vei mot seier på White Hart Lane, og Chelsea trengte tre poeng for å holde følge. Nemanja Matic og Frank Lampard ble sendt på banen en snau halvtime før slutt. John Obi Mikel og Cesar Azpilicueta gikk ut.

Lampard har en fortid i nettopp West Ham og fikk en god mulighet til å straffe gamleklubben da han hadde vært på banen i ti minutter. Veteranen kom seg helt fri inne i boksen, men fikk ballen på feil fot og fikk ikke avsluttet.

En annen innbytter, Demba Ba, fikk en av Chelseas siste sjanser i kampen, men senegaleserens avslutning gikk i stolpen.

I kampens siste sekunder fikk også Frank Lampard en gigantisk sjanse til å sikre seieren for Chelsea, men midtbanemannen skjøt rett på Adrian fra 12 meter.

Mandag møtes Chelsea og Manchester City på Etihad Stadium.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.