RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trener Vegard Hansen sammen med spillerne etter at Mjøndalen sikret seg plassen i eliteserien i fotball neste sesong, med seier 3-0 over Brann i onsdagens kvalifiseringskamp.
Trener Vegard Hansen sammen med spillerne etter at Mjøndalen sikret seg plassen i eliteserien i fotball neste sesong, med seier 3-0 over Brann i onsdagens kvalifiseringskamp. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Fotball handler ikke om hvor mye man gir en spiller i lønn

Mjøndalen i ekstase etter seieren mot Brann.

MJØNDALEN (Nettavisen): Mjøndalens supportere, spillere og trenere jublet vilt etter at de sikret seg en plass i Tippeligaen neste sesong med 3-0-seier over Brann onsdag kveld.

Til tross for at klubben fra Bergen bruker over 100 millioner kroner mer på en sesong enn Mjøndalen, var det lite som tydet på det under onsdagens kamp.

- Galskap
Mjøndalen-spiller Christian Gauseth var ikke å se på banen onsdag kveld på grunn av karantene. Men var naturlig nok like glad for opprykket som sine lagkamerater. Gauseth synes det var godt å få bevist at det ikke er spillernes lønninger som gjør spillerne gode.

- Fotball handler ikke om hvor mye man lønner en spiller. Det har kanskje vært en teori i norsk fotball at jo mer man lønner en spiller, jo bedre blir han. Men det er fortsatt ærlig og hardt arbeid som betyr noe. Det evner vi å levere. Det har vi levert i flere år, og det håper vi å gjøre videre, sier Gauseth til Nettavisen.

- Dette er helt sinnssykt. Jeg er så stolt av å være en del av det laget her. Jeg synes vi har et så stort trykk i det vi gjør. Det er en innsats og krigerholdning som går utenpå alt det andre laget hadde i dag. Jeg er mektig imponert. Tippeligaen neste år blir helt sinnssykt. Dette er galskap, sier en svært ivrig Mjøndalen-spiller.

- Ikke alltid penger som vinner
Mjøndalen-trener Vegard Hansen er også stolt over hva spillerne, som i snitt tjener 160.000 kroner i året, viste utpå kunstgresset onsdag kveld.

- Vi spiller en veldig god kamp. Vi vinner veldig fortjent. Det er en fantastisk innsats av spillerne i dag, og over to kamper. Det var gøy å få oppleve. Det er veldig fint å få gitt klubben og hele bygda en slik opplevelse. Det var fantastisk stemning, sier Hansen til Nettavisen. 

- Det er mulig å slå en storklubb som Brann fordi hvis man jobber hard over tid med gode nok spillere som vil nok, kan man vinne sånne kamper. Heldigvis er det ikke alltid penger som vinner. Derfor kan en liten klubb som Mjøndalen få det til. Det viktigste i fotballen er å trene nok, og å være flink nok på spillerlogistikk. Mye av det er nesten gratis. Vi står tidlig opp om morgenen og jobber hardt. Vi har fått et lag som har kvaliteter. Vi var bedre enn Brann over to kamper, forklarer Mjøndalen-treneren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere