RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fotball på plastikk?

Foto: AP/Scanpix
Aston Villa-trener Martin O`Neill er kritisk til at laget hans må spille på kunstgress.

Torsdag reiser Aston Villa til Moskva for returmøtet i Uefa-cupen mot CSKA Moskva. Klubben fra Birmingham har et dårlig utgangspunkt etter 1-1 på hjemmebane forrige uke, en kamp hvor John Carew kom på scoringslisten. Men om Villas utgangspunkt skulle være dårlig, er det baneforholdene som bekymrer Martin O`Neill mest.

Arenaen hvor kampen skal spilles, Luzhniki Stadion, har nemlig kunstgress.

Plastikkfotball
- Jeg hadde aldri trodd at det ville bli spilt kamper i regi av Uefa på plastikk, sier O`Neill til The Sun.

- Hvis de mener dette underlaget er perfekt, hvorfor spilte de ikke med dette underlaget i Champions League-finalen i fjor? undrer O`Neill.

Fjorårets dramatiske finale i Champions League mellom Chelsea og Manchester United ble nemlig arrangert på samme bane, men da med ekte gress.

Villasjefen mener også at det favoriserer klubber som jevnlig trener og spiller på underlaget.

- Det er åpenbart at lag som ofte spiller på underlaget har en stor fordel.

- Noen mener at de russiske forholdene om vinteren gjør at kunstgress er den eneste løsningen. Selv om dette er det beste kunstgresset i Europa, er det ikke det vi er vant til når det kommer til fotball, sier han.

O`Neill vil imidlertid ikke bruke underlaget som en unnskyldning.

- Det høres kanskje ut som jeg prøver å unnskylde meg og legge favorittstemplet over på CSKA. Det er ikke tilfelle.

Fansen raser
Om ikke O`Neill er bekymret for kampen, har han i det minste klart å dra på seg Villa-supporternes vrede. Villafansen er misfornøyde med å ha brukt store summer på reisen til Moskva, når O`Neill har gjort det klart at han kun kommer til å mønstre tre spillere fra den normale startoppstillingen.

Villatreneren vil heller fokusere på å sikre fjerdeplassen i ligaen, fremfor suksess i Europa. Det får fansen til å reagere.

- Hvis jeg vil se reservene våre spille, kan jeg reise til Hinckley på mandag og se de spille gratis, i stedet for å bruke en formue på å reise til Moskva og se de der, sier Villa-supporter Lee Lindsay til The Mirror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere