RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Før dro de herfra med krykker og rullestol. Nå smiler de

IKKE LENGER ET FORT: Color Line Stadion er ikke lenger et sted motstanderne frykter å komme til, mener Jonatan Tollås Nation.
IKKE LENGER ET FORT: Color Line Stadion er ikke lenger et sted motstanderne frykter å komme til, mener Jonatan Tollås Nation. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
AaFK har kun én hjemmeseier på de siste ti kampene.

 NETTAVISEN (Ålesund):Fort Color Line Stadion lekker. AaFK står uten hjemmeseier så langt i årets Tippeliga.

Men selv om Jan Jönssons elever var et topplag i fjor, startet den grufulle hjemmestatistikken allerede i fjor sommer.

På de siste ti hjemmekampene i Tippeligaen har AaFK kun vunnet én eneste kamp. To seirer på de siste tretten hjemmekampene er heller ikke noe å rope hurra for.

Legg til at AaFK ikke slo et eneste tippeligalag i treningskampene i vinter, så er statistikken helt forferdelig sett med oransje øyne.

- Color Line Stadion var et fort tidligere. Det gjorde vondt å komme hit, og nesten ingen tok med seg tre poeng. Motspillerne dro herfra med krykker og rullestol. Nå smiler de når de drar fra stadion, symboliserer AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation overfor Nettavisen.

-Det er ikke sånn det skal være. Da er det ikke rart at ikke flere møter opp på kamp. Slik vi har spilt på hjemmebane, er det ingenting som tilsier at de skal møte opp. Samtidig er det nå vi virkelig trenger deres støtte, mener midtstopperen.

- Har ingen gode svar
AaFKs eneste seier i løpet av de siste ti hjemmekampene kom mot Kjetil Rekdals Vålerenga i november i fjor.

På de samme ti kampene har oransjetrøyene kun scoret åtte mål. Til sammenligning scoret de sju mål i en og samme kamp for ganske nøyaktig ett år siden – i 7-1-seieren over Lillestrøm.

- Det er en skremmende dårlig statistikk. Som du sier har vi vært svake på hjemmebane over lengre tid. Det startet i fjor sommer. Jeg har dessverre ikke noen gode svar på hvorfor det er slik, sier AaFK-keeper Sten Grytebust.

-Det som skjedde på hjemmebane utover i sesongen i fjor, var litt spesielt. I år har vi generelt sett vært svake og manglet flyten. Det kan jo hende at vi har litt lavere skuldre på bortebane når presset er mindre, forklarer landslagsmålvakten.

Grytebust i hundre
Til tross for AaFKs labre innsats har Grytebust levert en god sesonginnledning.

Mot Sogndal spilte 24-åringen sin hundrede kamp i Tippeligaen. Men hundrekampsjubilanten fikk ikke helt det jubileet han hadde håpet på.

- Uavgjort mot Sogndal er isolert sett skuffende, men slik kampen utviklet seg og slik vi avsluttet kampen, var det helt greit. Hadde vi gått fra stadion med et 0-2-tap, hadde det vært et tøft slag i trynet. 2-2 hjelper veldig på moralen, oppsummerer Grytebust.

I tillegg til å jubilere for hundre tippeligakamper, er AaFK inne i sin hundrede sesong siden de ble stiftet i 1914.

Tangotrøyene har imidlertid ikke vært i hundre så langt i sesongen.

- Det har vi definitivt ikke vært. Sesongen så langt har vært en enorm skuffelse, ikke minst på hjemmebane. Jeg håper alle spillerne har innsett at vi kjemper i bunnen. Fremover handler det om å samle nok poeng til å overleve, mener Grytebust.

Etterlyser offensive forsterkninger
Han innrømmer at han er skuffet over mangelen på offensive forsterkninger i vinter da toppscorer Abderrazzaq Hamed-Allah forsvant.

- Jubileumsesong eller ei: Vi burde hentet inn noen offensive spillere når vi mistet toppscoreren vår. Det hjalp heller ikke på at Leke James, en av to spisser i stallen vår, ble skadet. Heldigvis begynner det å skje ting på overgangsfronten nå, sier Grytebust.

For Tollås’ del er det andre faktorer som er vel så viktige som spillerlogistikken.

- Selv om vi kanskje burde erstattet Hamed-Allah, er laget mer enn godt nok til å prestere langt bedre enn det vi har gjort hittil. Potensialet i laget er mye større enn hva vi har fått vist. Mye sitter i hodet. Og når vi får tilbake Leke James, Torbjørn Grytten og flere fra skade, tror jeg at vi kan vise oss fra en langt bedre side, håper midtstopperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere