*Nettavisen* Sport.

- Fra en annen planet

SUPERSCORING: Olivier Giroud hentet frem trylletriksene mot West Ham. Foto: David Davies (Pa Photos)

Olivier Giroud tryllet frem en kjærkommen Arsenal-seier.

15.04.14 23:11

ARSENAL - WEST HAM 3-1:

Arsenal hadde ikke gått seirende av banen på fire kamper i Premier League, men tirsdag snudde det endelig for Arséne Wengers menn.

- Fra en annen planet
Rødtrøyene vant til slutt 3-1 over West Ham, mye takket være et aldeles fantastisk mål av den franske spissen Olivier Giroud på stillingen 1-1.

Arsenal-manager Arsene Wenger var stolt av laget sitt etter kampen.

- Jeg mener vi skapte seieren gjennom å arbeide jevnt og trutt hele kampen. Det var en sliteseier, og det avgjørende for oss ble å redusere til 1-1 før pause. Det er en herlig seier, sier Wenger til BBC.

Nå er Arsenal tilbake på den viktige fjerdeplassen i ligaen, ett poeng foran Everton, men med én kamp mer spilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Her sender Matt Jarvis gjestene i føringen, til tross for en noe høy støvel fra Laurent Koscielny. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Til BBC sier tidligere Arsenal-legende Martin Keown at målet til Giroud kan bety mye mer enn akkurat en seier tirsdag kveld.

- Etter det målet skulle man tro Giroud var fra en annen planet. Han tok ned ballen med en briljant touch, og jeg aner ikke hvor han tok det fra. Å gjøre det der under press er helt fantastisk. Man snakker om at visse spisser sprer håp, og dette er et mål som kan gi Arsenal håp for resten av sesongen, sier Keown.

For Arsenal har slitt med å få ting til å stemme i den siste delen av sesongen. Finspillet har vært fraværende, og stemningen har vært skrantende.

- Har ikke kvaliteten
Den gamle stopperkjempen mener Arsenal ikke lenger har kvaliteten som trengs for å spille «Arsenal-fotball».

- Arsenal spiller masse pasninger, og det har Wenger gjort i årevis. Forskjellen nå er at han ikke har samme fart og kvalitet på den siste tredelen til å utnytte det, mener Keown.

Tam Arsenal-åpning
Selve kampen åpnet med stillingskrig, og det var gjestene som yppet seg mest foran mål i løpet av oppgjørets første 20 minutter.

Rødtrøyenes første store mulighet kom etter en halvtime, da Santi Cazorla spilte gjennom en offsideplassert Olivier Giroud. Franskmannens avslutning fra 10 meter var imidlertid av det dårlige slaget.

Fem minutter før pause kom kampens første scoring. Antonio Nocerino skjøt rett på Wojciech Szczesny fra skrått hold, men polakken slo ballen rett ut i feltet igjen. Fra kort hold lusket Matt Jarvis og satte inn 1-0 med pannebrasken.

Men hjemmelaget slo raskt tilbake. Minuttet før pause snappet Cazorla opp en feilpasning høyt oppe i banen. Midtbanespilleren kikket opp og spilte løs Lukas Podolski på 15 meter. Fra halvskrått hold banket han inn 1-1-scoringen med et hardt og velplassert skudd langs bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-1: Her utligner Lukas Podolski for Arsenal. Foto: Glyn Kirk (Afp)


- Bruker Podolski feil

Det var også stillingen da lagene gikk i garderoben midtveis. Martin Keown mener Podolski blir brukt feil.

- Podolski er en spiller som scorer jevnt og trutt. Nå spiller han på venstrevingen, men når han er sentralt kan han lukte scoringene. Arsenal er nødt til å få ham mer inn sentralt, for han er dødelig i den posisjonen, mener Keown.

Sentralt i banen fant vi som vanlig Olivier Giroud, og ti minutter ut i andre omgang fikk franskmannen vist at også han er en målscorer.

Klikk på bildet for å forstørre.

2-1: Olivier Giroud sender her Arsenal i ledelsen med en vakker scoring. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)

Thomas Vermaelen slo en lang ball inn i feltet, og bak Andy Carroll lusket Giroud seg fri. Han tok ned ballen med et fantastisk nedtak, før han på neste touch satte ballen mellom West Ham-keeper Adrians bein og i mål. En vakker scoring og 2-1 til Arsenal, Girouds 14. scoring for sesongen.

Spikeren i kista kom tolv minutter før slutt.

Ramsey-assist
Aaron Ramsey spilte fri Lukas Podolski, og tyskeren hadde få problemer med å banke inn 3-1 for vertene fra 10 meter.

Dermed endte det til slutt 3-1 på Emirates tirsdag kveld.

Verdt å nevne kan det være at Kim Källström fikk sin første kamp fra start siden overgangen til Arsenal i sommer, men svensken gjorde seg ikke veldig bemerket med unntak av et gult kort i andre omgang.

Arsenals neste kamp i Premier League spilles førstkommende søndag, når Hull venter på bortebane. West Ham møter Crystal Palace på hjemmebane dagen før.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.