RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Franck Fife (AFP)

- Frankrike var som en tikkende bombe

Sist oppdatert:
Nicolas Anelka snakker ut om bråket i VM.

De reiste hjem fra VM i skam.

For ikke bare dummet Frankrike seg ut med masse interne stridigheter og bråk under mesterskapet. De leverte rett og slett ikke på sportslig nivå heller, og røk ut etter gruppespillet.

Nicolas Anelka ble sendt hjem etter å angivelig ha kalt trener Raymond Domenech for en «horesønn» i pausen av kampen mot Mexico som franskmennene tapte med 2-0.

- Klare til å eksplodere
Chelsea-spissen har vært stille siden hjemsendelsen, men nå har han endelig uttalt seg til den franske avisen France-Soir, og kan avsløre at hele det franske laget var en tikkende bombe.

- Om det ikke hadde vært meg som utløste alt bråket, så hadde det vært noen andre. Vi var som en tidsinnstilt bombe som var klar for å eksplodere, sier den franske måljegeren.

Da Anelka ble sendt hjem, valgte resten av den franske troppen å gå imot trener Domenech. Blant annet så nektet de å trene i forkant av kampen mot Sør-Afrika.

- Når det gjelder mytteriet, så ble det drøftet av spillerne. Om det var noen som ville trene, fikk de muligheten til å si ifra. Men jeg er 100 prosent sikker på at ingen ville, sier Anelka.

- Lizarazu - hvem?
Midtbanespiller Jeremy Toulalan har i ettertid av mesterskapet også sagt at treningsnekten var en enstemming avgjørelse av det franske laget, selv om det tidligere hadde blitt antydet at rutinerte spillere som Patrice Evra og Williams Gallas sto bak.

- Det krever mot av Jeremy å snakke om dette. Jeg er stolt over å ha spilt med ham for Frankrike, skryter Anelka.

En Chelsea-spilleren ikke snakker like varmt om er tidligere Bayern München-spiller Bixente Lizarazu. Den en gang så solide venstrebacken jobber nå som kommentator for fransk TV.

Lizarazu gikk hardt ut mot nettopp Anelka under VM, og beskrev holdningen til spissen som egoistisk og arrogant.

- Lizarazu - hvem er det? Når han snakker, og vi lytter, skulle man tro at han var en levende legende. Men han er bare en tidligere spiller, som lever i skyggen av de store som Zidane og Dugarry. Han har visst allerede glemt hvordan det gikk i 2002.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere