- Frankrike vinner

Foto: (foto: scanpix)

Det tror i hvert fall TV 2 Nettavisens lesere.

09.07.06 15:07

- Italia er ekstremt sulteforet, kontrer Marcello Lippi.

Ikke at italienerne lar seg affisere det minste av det, men vi konstaterer det like fullt: 53 prosent av TV2 Nettavisens lesere tror Frankrike vinner fotball-VM 2006. De siste dagene har over 5000 mennesker sagt sin mening.

Lippi advarer
De azurblås trener Marcello Lippi har imidlertid ikke tenkt å la muligheten til å bli satt på søyle seile unna så lett. Han inrømmer at bataljen blir jevn, men må ty til kjøkkenmetaforer når han skal begrunne hvorfor Italia trekker det lengste spagettirøret i aften.

- Blant mange ting på bordet er organiseringen av lagene, teknisk kvalitet og majestetiske spillere på hver side, fastslår den hardt pressede landslagssjefen, før han spår utfallet:

- Vinneren blir den som på kampdagen er mest sulten.

Alt burde ligge til rette for Italia, med andre ord, som står uten VM-seier siden 1982. Frankrike vant som kjent gullet i 1998.

- Jeg vil vinne
En ærlig Lippi innrømmer at alt annet enn seier i kveld, er en gedigen nedtur.

- Frankrike blir vår største utfordring så langt, men jeg nekter å innta holdningen om at «det som skjer, det skjer» og alt det der, sier Lippi.

- De står med VM og EM-gull, mens vår generasjon kun har vært i nærheten. Nå har vi kniven i hånden, så får vi se hva som skjer, konstaterer den hvithårede fotballfilosofen.

Får du ikke sett kampen på TV2, kan du følge den live på TV 2 Nettavisen fra klokken 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.