*Nettavisen* Sport.

- Fransk klubb vil ha Bradley

TIL FRANKRIKE: Stabæks trener Bob Bradley kobles til Le Havre.

TIL FRANKRIKE: Stabæks trener Bob Bradley kobles til Le Havre. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Amerikaneren kobles til Le Havre.

20.10.15 10:30

Det er vanligvis seriøse France Football som melder dette mandag.

Le Havre ligger i skrivende plass på 12. plass i den nest øverste divisjonen i Frankrike.

Klubben eies av Vincent Colpe, som i likhet med Bradley er fra USA. Le Havre har jaktet ny trener siden de sparket Thierry Goudet i september.

France Football hevder å vite at Ligue 2-klubben allerede er kommet langt i forhandlingene med Bradley.

Diffus Stabæk-sjef

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen er diffus når Nettavisen kontakter ham om nyheten tirsdag ettermiddag.

- Har Bob sagt noe om Le Havre til dere?

- Nei, det har han ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

SVARER: Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball, kommenterer Bradley-interessen fra Le Havre på en noe diffus måte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Har dere en dialog om hvilke klubber han eventuelt har kontakt med?

- Hvis Bob er i konkrete samtaler med klubber, så informerer han om det. Vi har ingen hemmeligheter for hverandre. Vi informerer hverandre om hva som skjer.

- Så med andre ord, han er ikke i konkrete samtaler med Le Havre?

- Det kan jeg ikke svare på. Ofte er det ikke Bob som er i samtaler med klubbene. Ofte vil det være agenter som er det. Bob fokuserer nok på de siste kampene og vil prøve å vinne de, så får vi se hva som skjer underveis.

Om han overtar den franske klubben, får Bradley en ny tøff oppgave i sin trenerkarriere. Etter 11 kamper ligger Le Havre nede på 12. plass med bare fire seire. Ikke siden 08-09-sesongen har laget spilt i landets øverste divisjon.

- Håper på noe større

Olsen sier de ønsker Bradley alt godt.

- Så vi får bare se. Jeg håper at det er større klubber en Le Havre i andredivisjon i Frankrike som har fått opp øynene for Bob, men foreløpig har jeg ikke noe mer å kommentere rundt det annet enn at vi lever greit med spekulasjonene.

- Føler du deg sikker på at Bradley fullfører kontrakten med dere?

- I fotballen skal man aldri være sikker på noe som helst, men det er ikke så veldig lenge igjen av sesongen. Det er som vi har sagt, vi hjelper Bob hvis det kommer en større klubb enn Stabæk fra utlandet som han virkelig ønsker å gå til. Da legger vi til rette for det.

- Vil du kalle Le Havre en større klubb?

- Jeg kjenner ikke til Le Havre godt nok til å kalle det en større klubb eller mindre klubb. Det gidder jeg ikke ta stilling til.

Vant til spekulasjoner

Bradley er Tippeligaens heteste trener etter nok en fantastisk sesong med et nedrykkstippet Stabæk-lag. Tre runder før slutt er Stabæk på en sensasjonell andreplass i Tippeligaen, og kom til semifinale i cupen.

Olsen sier klubben lever godt med spekulasjonene rundt Bradley.

- Det er som jeg har sagt før: Det er spekulasjoner om klubber og samtaler angående Bob hver eneste uke. For en uke eller to uker siden, var det Sunderland, uten at det ble noe mer ut av det. Før det var det Leicester. Vi har ikke noe nytt å si om det. Vi forbereder oss mot de siste kampene i sesongen og Bob har en kontrakt som løper ut desember, sier Olsen til Nettavisen.

Nå kan altså Stabæk-eventyret gå mot slutten for den autoritære amerikaneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.