RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LYKTES IKKE: Fred er kanskje ikke stjernespissen Brasil trenger.
LYKTES IKKE: Fred er kanskje ikke stjernespissen Brasil trenger. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

- Fred gjør meg forbannet

Sist oppdatert:
Angrepslegende raser mot Brasils spiss etter kampen mot Mexico.

BRASIL - MEXICO 0-0:

Både Brasil og Mexico vant sine åpningskamper i VM mot henholdsvis Kroatia og Kamerun, men ingen av lagene maktet å score i tirsdagens kamp.

Kampen går dermed inn i historiebøkene som den andre målløse kampen i årets mesterskap.

Til tross for et voldsomt trøkk fra hjemmesupporterne, klarte ikke brasilianerne å varte opp med noe som kan kalles en mesterskapsfavoritt verdig.

MÅLLØS: Neymar ble drevet til vanvidd at Mexicos keeper.

Raser mot Fred
Mest bekymringsverdig er kanskje innsatsen til angrepsspilleren Fred. Det er utvilsomt Neymar som er lagets store stjerne, men det er også forventet at John Carews tidligere lagkamerat i Lyon skal bidra med noe offensivt. Det var han langt unna tirsdag kveld.

Tidligere storscorer i Premier League, Alan Shearer, var blant de som reagerte på Freds innsats.

- Fred gjør meg forbannet. Han er til tider lat, og det er frustrerende. Han har ferdighetene og har en brukbar statistikk, men jeg er sikker på at treneren forteller ham at han må gjøre mer, sa Shearer i BBC-studio.

Fluminense-angriperen ble etter hvert byttet ut til fordel for Jo, uten at det førte til sambadans blant Brasils supportere. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror mangelen på klassespisser kan bli avgjørende når regnskapet skal gjøres opp.

- Det er ikke til å legge skjul på at Brasil i VM på hjemmbane har spissene Fred og Jo. Med den stolte tradisjonen denne nasjonen har ... Det kan bli skjebnesvangert, sa Alsaker.

Heller ikke John Carew ble spesielt imponert over sin gamle lagkamerat.

- Han var skuffende. Han ble byttet ut, og jeg vet ikke om han får starte neste kamp engang, sa Carew og la til at han synes erstatteren, Jo, var hakket vassere.

Kanskje angrer Scolari på at han ikke tok den telefonen til Diego Costa for noen måneder siden. Stjernespissen valgte i stedet å spille for Spania.

Banens beste, Mexico-keeper Guillermo Ochoa, sto sitt livs kamp og var godt fornøyd etter kampslutt.

- Det var en tøff kamp. Vi visste hva som ventet oss. Det ble tøft, men vi ofret alt og er veldig stolte og glade for støtten vi fikk fra fansen. Det viste vi også på banen i dag, sa Ochoa på pressekonferansen etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KLASSEREDNING: Guillermo Ochoa vartet opp med flere fantastiske redninger mot Brasil.


Neymar gråt
Lista for hva intensitet angår, ble lagt allerede før avspark da verstnasjonens fans og spillere vartet opp med nok en fantastisk versjon av nasjonalsangen.

Neymar ble så mektig overveldet over opplevelsen at han tok til tårene og satte seg ned på huk et par sekunder før kampstart.

Kampen forsatte i samme stil, med flere tøffe dueller og i et til tider veldig høyt tempo. De helt store sjansene gikk det imidlertid langt mellom i første omgang.

Nærmest for Mexico var Hector Herrera, som testet Julio Cesar fra distanse. Den brasilianske målvakten besto testen med glans og slo ballen over til utspill fra mål ...

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

BRASIL:
Julio Cesar - 6
Dani Alves - 5
Thiago Silva - 7
David Luiz - 5
Marcelo - 6
Paulinho - 4
Luiz Gustavo - 5
Ramires (ut 46.) - 5
Oscar (ut 84.) - 4
Neymar - 7
Fred (ut 68.) - 3
---
Bernard (inn 46.) - 6
Jo (inn 68.) - ikke vurdert
Willian (ut 84.) - ikke vurdert

MEXICO:
Guillermo Ochoa - 9 BB
Francisco Javier Rodriguez - 5
Rafael Marquez - 6
Hector Moreno - 5
Paul Aguilar - 5
Miguel Layun - 4
Hector Herrera - 6
Jose Juan Vazquez (ut 76.) - 6
Andres Guardado - 7
Giovani dos Santos (ut 84.) - 6
Oribe Peralta (ut 73.) - 5
---
Javier Hernandez (inn 73.) - ikke vurdert
Marco Fabian (inn 76.) - ikke vurdert
Raul Jimenez (inn 84.) - ikke vurdert

Levende vegg
Hjemmelaget var heller ikke langt unna å ta ledelsen. Først ved Neymar, som knuste Rafael Marquez i en hodeduell og headet mallen mot nærmest hjørne. Guillermo Ochoa, som for øyeblikket står uten klubb, vartet opp med VMs beste redning så langt.

28-åringen, som spilte for franske Ajaccio, forrige sesong viste seg nok en gang fram da Thiago Silva brystet ballen ned til Paulinho inne i feltet like før pause. Tottenham-spilleren fikk en tå på ballen, men Ochoa var raskt ute og avverget.

Keeperen har tidligere blitt koblet til klubber som AC Milan, Liverpool og Paris Saint-Germain og får nok ikke trøbbel med å finne seg ny arbeidsgiver etter mesterskapet.

Ved pause valgte Luiz Felipe Scolari å ta Ramires av banen til fordel for Bernard. Chelsea-spilleren spilte ingen god førsteomgang, og Scolari fryktet nok også at han skulle pådra seg sitt andre gule kort for dagen.

Flere sjanser
Erstatteren viste friske takter rett etter han kom på banen, stakk i bakrommet og banket ballen inn til Neymar, men ballen ble klarert.

I perioden som fulgte, var det meksikanerne som tok over fullstendig. Flere kanoner ble avfyrt i retning Julio Cesars mål, men flesteparten havnet på tribunen.

Midtveis i omgangen tok imidlertid Brasil tilbake initiativet i kampen og rullet opp flere gode angrep.

Bernard dro i gang et angrep som endte opp med at Neymar fikk til en avslutning med venstrebeinet inne i sekstenmeteren, men Ochoa var der igjen.

Det var han også ta Thiago Silva steg til værs og stanget ballen mot mål etter et Neymar-frispark. Ved det tilfellet ble Mexicos keeper rettere sagt truffet av ballen.

Nærmere kom aldri Brasil og dermed endte kampen 0-0.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere