RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fredrik Midtsjø er bedre enn «Mix»

IMPONERTE: Fredrik Midtsjø imponerte igjen da Rosenborg slo Sarspborg 08.
IMPONERTE: Fredrik Midtsjø imponerte igjen da Rosenborg slo Sarspborg 08. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kåre Ingebrigtsen hyller Rosenborgs midtbanejuvel etter lagets tiende seier for sesongen.

SARPSBORG 08 - ROSENBORG: 0-2

SARPSBORG STADION (Nettavisen): - Han var en kelner som serverte biff i dag. Det var bare utrolig gøy å se på han, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter å ha sett sine spillere ta en sterk 0-2-seier borte mot Sarpsborg 08.

For med finter, pasninger, duellstyrke og ikke minst to flotte målgivende pasninger, var det flere enn Ingebrigtsen som lot seg imponere over Rosenborgs midtbanejuvel, Fredrik Midtsjø, søndag kveld.

Det gikk et gisp gjennom Sarpsborg Stadion da reprisen av 0-1-målet til Pål André Helland kom på storskjermen, hvor publikum fikk se Fredrik Midtsjø dra av ikke mindre enn fire 08-spillere, før han vakkert spilte Pål André Helland gjennom på høyrekanten, som dødelig effektivt kunne sette inn ledelse til gjestene fra Trondheim. I andre omgang fortsatte han storspillet, og var igjen nest sist på ballen da Mike Jensen fikk sette inn Rosenborgs andre og siste scoring.

- Det var greit dette, sier en meget beskjeden Midtsjø til Nettavisen i Mixed Zone etter kampen.

- Det var vel mer enn greit dette, Midtsjø?

- Joda, men han Pål André gjør mesteparten av jobben der synes jeg. Den er på ingen måte ferdigscora, men så klart, jeg traff godt på pasningen, sier 21-åringen.

For dette har virkelig vært sesongen hvor Fredrik Midtsjø har truffet godt på pasningene. Spilleren, som senest i fjord var på utlån til Sandnes Ulf, står med småpene syv målgivende pasninger, i tillegg til to scoringer, med 13 starter av 13 mulige. Til sammenligning ble fjorårets «assist-konge» for Rosenborg Morten Gamst Pedersen. Han endte med åtte.

- Det går godt om dagen, jeg skal innrømme det. Jeg hadde vel én i fjor, og jeg står allerede med syv assist nå, og det er så klart gode tall. Men når man spiller med så gode spillere rundt seg, så gjør det jobben min enklere og, sier han.

- Nesten telepatisk
Midtsjø mener årets Rosenborg-lag er så samspillet at man nesten kan spille pasninger til hverandre i blinde.

- Vi vet hvor vi har hverandre til enhver tid, og vi har veldig godt innøvde kombinasjoner. Det er nesten litt telepatisk over det hele, sier han.

Han håper naturligvis Rosenborgs fantastiske start på sesongen skal fortsette, men maner til at Rosenborg-fansen ikke bestiller bløtkake og tar seg fri fra jobben til den siste serierunden mot Aalesund 8. november, riktig enda.

­- Nei, det er veldig mange kamper og poeng det fortsatt skal spilles om. Men det er klart, det ser veldig bra ut nå, sier Rosenborgs midtbanejuvel og tvinger fram et lite smil som Pål André Helland legger merke til.

- Når selv en dyster og melankolsk fyr som Fredrik smiler, da ser det bra ut, ler Helland ut når han ser Midtsjø spandere på seg et smil, og sender selv avgårde et godt glis tilbake retning Midtsjø.

- Vært strålende
Men der hovedpersonen selv er noe beskjeden, sparer ikke Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen på superlativene om sin midtbanespiller.

- Etter at han kom hjem fra oppholdet i Sandnes Ulf (utlånt i 2014-sesongen) har han rett og slett vært strålende. Han har vært stabilt god hele veien, og krydrer det hele i dag med to målgivende, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Men det er ikke først og frem dribleseriene som imponerer hovedtreneren mest.

- Jeg vet at Fredrik kan drible vekk sju mann og slå slike pasninger vi så i dag, men at han er så god i gjenvinningsfasen og spiller med et så lavt tyngdepunkt som han gjør, det har han overrasket meg. Han har blitt en enormt viktig spiller for Rosenborg. Ta for eksempel i forhold til «Mix» (Mikkel Diskerud) som var her i fjor, så har Midstjø gitt oss en ekstra dimensjon.

- Er Midtsjø den nye «Mix»?

- Fredrik Midtsjø er bedre enn «Mix», sier Ingebrigtsen kontant.

Skulle mørne 08-spillerne
Selve kampbildet fortonet seg cirka likt som Ingebrigtsen hadde sett for seg før kampen.

- De kom ut med voldsom energi og gikk hardt inn i duellene. Men jeg føler ikke vi ble tatt på senga, vi var forberedt på at 08 ville gå ut slik. Men vårt «motangrep» med å mørne 08-spillerne utover omgang ved å trille mye ball fungerte godt, sier Ingebritsen.

- Andre omgang blir på en måte en transportetappe, og vi burde kanskje også satt et par til. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd – dette er ikke lett bane å ta tre poeng på, sier Ingebrigtsen.

Nesten keeperblemme
For hjemmelaget fra Sarpsborg gikk ut i høyt tempo foran 4900 engasjerte tilskuere, og ville stresse gjestene høyt i banen. Flere ganger vant de ballen innledningsvis i den viktige andreduellen, og allerede etter et snaut minutt kunne hjemmelaget tatt ledelsen da André Hansen feilberegnet et gjennomspill i bakrom totalt, men Jørgen Skjelvik var oppmerksom og fikk klarert ballen like foran nesa på Amin Askar. På den påfølgende corneren var Rosenborgs islandske midtstopper Holmar Eyjolfsson svært nære å score selvmål, da han på merkelig vis headet ballen mot og over eget nett.

Etter syv minutter var både Steffen Ernemann og Andreas Nordvik var frempå for de blå og hvite, men både skuddet til Ernemann, og headingen til Nordvik på den påfølgende corneren, strøk stolpen til André Hansen.

Rosenborg slet med å få rytmen i angrepsspillet til å stemme de første minuttene og vi måtte vente helt til det var spilt 16 minutter før vi fikk de første store sjansene til bortelaget. Først var det Tobias Mikkelsen som måtte tvinge frem en kvalifisert redning hos Westberg, før Mike Jensen like etter blåste et skudd langt over da han fikk avslutte upresset innenfor 7-8 meter i hjemmelagets felt.

Kun to minutter senere var Helland millimetere unna å trille inn 0-1, men skuddet fra 16 meter strøk stolpen til hjemmelagets keeper.

Enorm RBK-sjanse
Rosenborg fikk alle sjansers mor etter vel 32 minutter spilt, da Mikkelsen fikk avslutte fra seks meter etter å ha mottat en retur på en stor sjanse til Alexander Søderlund – men skuddet føk via en blokkerende Habib Ballaid og opp i tverrligger, ned på strek og klarert av en nærmest flyvende Ole Christoffer Heieren Hansen.

Etter dette var det bare et tidsspørsmål før gjestene skulle ta ledelsen. Og det skjedde, kun drøye fem minutter senere etter de enorme RBK-sjansene. Fredrik Midtsjø spilte vakkert gjennom Helland på høyrekanten, som dro et par dragninger, og gjorde det han ikke klarte for Norge mot Aserbajdsjan ­­– dundret ballen i mål med venstreslegga, utagbart for Westberg i 08-buret.

08 hadde en stor sjanse like etterpå, men Tøhmt Jensens heading ble reddet på streken av Jonas Svensson, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1 til gjestene.

Tam andre omgang
Andre omgang ble en mer sjansefattig affære enn den første, mye på grunn av hjemmelagets spillere nok løp av seg mye de første 45 minuttene. Rosenborg produserte flere halvsjanser, og så ut til å ha grei kontroll på oppgjøret.

Etter 66 minutter kom og det som ble spikeren i kista for hjemmelaget denne kvelden, da Fredrik Midtsjø og Mike Jensen kombinerte meget fint på midten, før sistnevnte limte ballen i hjørnet bak 08-keeper Quentin Westberg.

Dermed var det game over for vertene, selv om blant annet Kristoffer Tokstad hadde en ball i buret bak André Hansen, men ble helt korrekt avblåst for offside.

Dermed har Rosenborg med 32 poeng skaffet seg en luke på fem poeng ned til Stabæk som spilte 1-1 mot Aalesund borte, men Sarpsborg ligger fortsatt trygt plassert på en 9. plass med sine 17 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere