Gå til sidens hovedinnhold

- Fremtiden til West Ham bør være her

VM-legende er klar på hvor han mener sin tidligere klubb bør spille sine hjemmekamper.

West Ham-legende Sir Geoff Hurst mener sin tidligere klubb må flytte til Olympiastadion i London for å oppfylle sine ambisjoner om å bli en toppklubb i Premier League.

The Hammers er en av fire budgivere som er under vurdering for å få leie stadion etter Paralympics. Den budkampen håper Hurst at West Ham vinner.

- På lang sikt er flytting langt mer fordelaktig. Jeg tror fremtiden til klubben bør være i Olympiaparken, forteller Hurst til BBC.

- Jeg føler at det er den rette veien å gå, forteller den tidligere West Ham-spilleren, som ble en fotballegende i England da han scoret hat trick i VM-finalen i 1966 i deres 4-2-seier over Tyskland.

Budet ble vraket
West Ham fikk støtte av OL-lederne foran serierivalen Tottenham om å leie stadion, men avtalen ble vraket i fjor på grunn av juridisk krangel.

The Hammers, som har spilt sine hjemmekamper på Boleyn Ground i Upton Park siden 1904, leverte et nytt forslag i mars etter at anbudsprosessen ble gjenopptatt.

PS.Se tidslinje for prosessen rundt Olympiastadion i faktaboksen på venstre side.

League One-klubben Leyton Orient og College of Football Business (UCFB) har også fremmet bud for leie av stadion. Samtidig er en plan om å gjøre om deler av stadion til en Formel 1-bane under behandling av London Legacy Development Corporation.

Hurst er den eneste mannen som har scoret hat trick i en VM-finale forteller at han er «1000 %» for at West Ham skal flytte til Olympiastadion. Stadion, som i dag har kapasitet til 80.000 tilskuere, vil bli redusert til 60.000 etter Paralympics, mens Upton Park bare har 35.000 tilskuere.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Vi bør være et topplag
Hurst, den eneste mannen å score en World Cup finalen hat-trick etter hans heroics for England mot Vest-Tyskland i 1966, sier han er "1000%" i favør av West Ham flytte til Stratford.

- Ingen har større følelse for West Ham United på Upton Park enn jeg har, forteller Hurst, som scoret 248 mål i løpet av sine 499 kamper for the Hammers.

- Vi ønsker å være i en større stadion med mer tilgang. Vi ønsker å være en topp Premier League-klubb. Med den støtten vi har fått, som er fantastisk, bør vi være midt på tabellen eller høyere i Premier League, fortsetter han.

- Vi ønsker ikke å være et lag som hopper opp og ned slik vi har gjort, avslutter Hurst.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg