- Fremtidens Viking-lag

Foto: Tommy Ellingsen / SCANPIX

Anført av fire juniorer imponerte Viking mot Rosenborg.

27.06.11 07:30

VIKING - ROSENBORG 0-0:

STAVANGER (Nettavisen): Etter to seirer på rad i Tippeligaen (mot Brann og Stabæk), i tillegg til cuptriumfen mot Haugesund på onsdag, ble det kun ett poeng for Viking mot Rosenborg på Viking Stadion søndag kveld.

Men:

- Jeg er fornøyd med prestasjonene og kampen totalt sett, forteller Hareide etter kampslutt

- Det giftigste laget
For det var Viking som hadde de største sjansene og var nærmest seier.

- Vi var farlige og det giftigste laget, spesielt i andre omgang, men manglet det siste for å sette ballen i mål, sier Viking-treneren

Selv om Viking har skåret 6 mål på de tre siste kampene, mente Hareide at kveldens kamp var ett skritt i riktig retning og en bedre kamp enn de tre foregående.

- Vi fightet, men ikke like intenst som mot Brann. I dag hadde vi lavere skuldre og spilte ikke så anstrengt, mener den tidligere landslagstreneren.

For tredje seriekamp på rad, holdt Viking nullen. Islendingen Indridi Sigurdsson mener dette helt klart er viktig for selvtilliten.

- Ja, det er helt klart viktig for selvtilliten og vi tar med oss disse nullene videre inn i de neste kampene, forteller den islandske landslagsspilleren.

Fire juniorer
Etter en tam og sjansefattig førsteomgang på Viking Stadion, hevet Viking spillet sitt i andre omgang, med de fire juniorene Veton Berisha (17), Valon Berisha (18), Yann-Erik de Lanlay (19) og Christian Landu Landu (19) i spissen.

- Dette er fremtidens Viking. Det er disse spillerne vi skal bygge laget rundt i fremtiden, forteller Hareide etter kampen.

Hareide mener at de unge spillerne er viktig for publikums interesse og er glad for støtten fra fra tribunene, men mener fortsatt Stavanger-publikummet har noe å gå på

- Publikum liker de unge spillerne våre og det er bra. Jeg synes likevel publikum kunne støttet oss mer når vi trengte dem i de tunge periodene av kampen, men jeg skal ikke klage på publikum, sier Hareide.

Det er for øvrig kun unggutter som har blitt kåret til dagens Viking av den lokale juryen i årets seriekamper så langt. I dag ble Christian Landu Landu kåret til Vikings beste for første gang, mens tidligere har De Lanlay blitt kåret til dagens Viking tre ganger og Valon Berisha to ganger.

Holdt troen oppe
Hareide avviser at Viking er friskmeldt etter den tøffe perioden de var inne i før Brann-kampen og mener fortsatt at de har en jobb å gjøre.

- Vi er ikke friskmeldt ennå, og vi må fortsette å kjempe, men vi er på vei. Jeg er veldig fornøyd med at laget har holdt troen oppe og synes det var viktig at laget ønsket å være involvert for å snu den vonde trenden, forteller Hareide

Involveringen av spillerne førte til at det ble gjort grep.

- Vi endret litt på treningene våre og spillestilen vår, som et resultat av tilbakemeldingen vi fikk fra spillerne, forteller Hareide

Allerede på torsdag er det duket for ny kam på Viking Stadion for Viking mot Sarpsborg 08 i den utsatte kampen fra runde ni.

- Vi går med selvtillit inn mot Sarpsborg-kampen nå. Det blir kanskje årets viktigste kamp for oss, mener 57-åringen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag