RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYTT TAP: Ole Gunnar Solskjærs menn klarte ikke å stoppe Roberto Martinez' Everton.
NYTT TAP: Ole Gunnar Solskjærs menn klarte ikke å stoppe Roberto Martinez' Everton. Foto: Peter Byrne (AP / NTB scanpix)

- Første gang jeg har sett ham så emosjonell

Sist oppdatert:
Nytt tap for nordmannens klubb.

EVERTON - CARDIFF 2-1:

Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff tapte 2-1 borte mot Everton lørdag ettermiddag og dermed ser det fortsatt mørkt ut for den walisiske klubben.

Det var et forsiktig Cardiff som møtte opp på Goodison Park og det var ikke tvil om at Solskjær var mer interessert i poeng, enn å underholde.

Den planen fungerte bare nesten. Vertene styrte det meste av kampen og til pause hadde for eksempel de blå dobbelt så mange vellykkede pasninger som gjestene. Kampen fortsatte i samme spor også etter pause.

Solskjær og hans Cardiff, som helst ønsker å spille en langt mer offensiv fotball, har de siste kampene framstått veldig defensive og håpet er nok at en slik kynisk tilnærming skal redde viktige poeng i en tett bunnstrid i ligaen.

- Et problem
TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener at den norske manageren per dags dato heller ikke har gode nok spillere til at laget skal framstå slik han helst ønsker

- Steven Caulker har fått mye skryt, fordi han har scoret fire mål, men defensivt har han vært slapp. Han er også dårlig med ball og de er ikke flinke til å spille seg ut bak der. Det er et problem for Solskjær, sier han i studio.

Ekspertkollega Petter Myhre er enig.

- Det er ingen lett oppgave å gjøre et lag som lenge har hatt et defensivt fokus sprudlende i angrep. I de fleste kamper møter dette laget spillere som er bedre eller like gode som seg selv, sier TV 2-profilen.

- Skal du være god offensiv, må du ha spillere bak der som er gode én mot én. Skal du ha et offensivt fokus, lider ofte det defensive og det stiller større krav til de som skal stå igjen bak og sørge for å holde nullen, sier han.

- Emosjonell
Til tross for tapet var Solskjær godt fornøyd med sine menn.

- Jeg er stolt av gutta i dag. De la ned en fantastisk innsats. Vi skulle hatt et straffespark, som kunne vippet kampen vår vei. Vi forsvarte oss godt og turte å angripe, sier Ole Gunnar Solskjær i et TV 2-sendt intervju.

- Klarer vi å beholde dennne innstillingen resten av sesongen, kommer ting til å ordne seg for oss, fortsetter han.

TV 2-ekspert Trevor Morley tror imidlertid at nordmannen merker kjøret nå.

- Det er første gangen jeg har sett Ole Gunnar så emosjonell. For første gangen føler han kanskje presset, sier Trevor Morley.

To kjappe mål
Det var Everton som hadde de største sjansene før pause, men David Marshall i Cardiff-buret vartet opp med flere solide redninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

2-1: Cardiff kjempet hardt, men fikk ikke med seg poeng fra møtet med Everton.


Både Kevin Mirallas, Romelu Lukaku og Gerard Deulofeu satte skotten på tøffe prøver, men ingen av dem fant veien til nettmaskene i første omgang.

Cardiff skapte ikke all verden foran Tim Howard, men etter en halvtime fikk Frazier Campbell en gid mulighet. Den tidligere Manchester United-mannen fikk litt heldig ballen i god posisjon, men avslutningen ble stoppet av Howard.

I andre omgang skulle det bli litt mer action og i det 59. minutt tok Everton ledelsen. Leon Osman spilte til Deulofeu som klinket til. Ballen gikk via en Cardiff-spiller og forbi David Marshall, som ikke hadde noen mulighet.

Gleden skulle likevel bli kortvarig.

Snaue ti minutter senere sørget Juan Cala, stopperen som kom fra Sevilla i februar, for at lagene igjen var like langt. Stopperen kom først på et innlegg fra Peter Wittingham og med en kombinasjon av lår og mage nettet han.

Avgjort på overtid
Det skulle likevel ikke holde for gjestene.

På overtid satte Seamus Coleman inn vinnermålet for vertene og sørget med det for nok en tung kveld for Ole Gunnar Solskjær og hans menn.

Resultatet betyr at Cardiff fortsatt har 25 poeng etter 30 kamper. Solskjærs menn ligger nest sist på tabellen og er tre poeng unna trygg plass.

Everton har nå 51 poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere