RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frustrerende å ikke ha penger

FRUSTRERT: Kjell Jonevret innrømmer at ikke alt har blitt som han trodde i Viking.
FRUSTRERT: Kjell Jonevret innrømmer at ikke alt har blitt som han trodde i Viking. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Viking har ingen penger til spillerkjøp, til stor frustrasjon for trener Kjell Jonevret.

VIKING STADION (Nettavisen): Da Kjell Jonevret tok over Viking i 2012, var klubben skakkjørt økonomisk. Han ble lovet at klubbens økonomi skulle bli mye bedre innen et år, men svensken innrømmer at det har ikke blitt slik som lovet.

- Det har absolutt ikke blitt slik jeg trodde, men for all del, det er kult å komme på jobb. Jeg tror klubben også har tenkt at Viking alltid vil være en klubb som har midler til å gjøre grep. Et av de første spørsmålene man stiller når man kommer til en klubb er spørsmålet om hvordan det går med økonomien. Det har tatt lengre tid, og det er tungt akkurat nå, men forhåpentligvis kan vi ta opp kampen mot de store lagene. Om det blir et år lengre enn vi hadde tenkt får vi bare leve med, sier Jonevret til Nettavisen.

Dårlig bredde
Viking åpnet sesongen sterkt og gikk ubeseiret de ni første kampene av sesongen. Derfra har det gått nedover, noe Jonevret forklarer med dårlig bredde i stallen.

- Vi har altfor få spillere og det er klart det er frustrerende, samtidig som jeg føler vi er et godt lag. Mange lag i Tippeligaen er svake. Lag som Strømsgodset og Rosenborg kommer til å satse masse fremover, men vi ser likevel at Godset solgte Stefan Johansen, det er klart man bli svakere av å selge sine beste spillere. Vi har et godt lag, men jeg vil selvfølgelig ikke dra herfra som mange andre trenere med dårlig samvittighet over å ha satt klubben i en vanskelig økonomisk situasjon.

Jonevret tror likevel klubben har begynt å innse sin situasjon og satt realistiske mål.

- Nå tror jeg de har begynt å innse at det går litt tregere enn de hadde trodd, de fortalte meg at økonomien skulle være på plass for et år siden. Som jeg forstår det så har vi fremdeles ikke orden på den, og det vil ta halvannet år før vi kan kjøpe spillere.

Svensken synes det er synd de beste spillerne blir solgt fra klubben på grunn av dette.

- Vi vet det er sånn i denne bransjen, man bygger stein for stein, også kommer det noen andre og bærer fruktene for det. Jeg synes det er synd, for jeg kunne tenkt meg å ligge i toppen og ha full stadion litt oftere. Drømmen er at det står 15000 slik som mot Sandnes Ulf hver kamp, det må jeg innrømme. Når laget vinner, så kommer folket, det vet vi jo.

- Viktig brikke fremover
Molde ønsket å hente venstreback Kristoffer Haugen for 2,5 millioner siste dag av overgangsmarkedet, og Jonevret er glad klubben klarte å holde på den lovende 20-åringen.

- Vi som ser han hver eneste dag ser at han har enormt utviklingspotensial, og har mye å lære. Når det gjelder det defensive spesielt, men han viser han er dyktig offensivt. Han kommer til å bli en viktig brikke for Viking fremover. Jeg tror det vil bli flere klubber som kommer til å spørre om Kristoffer, men jeg mener han har godt av å være i Viking nå, forklarer Jonevret

- De kan få selge alle sammen om de vil, jeg kan ikke bestemme det. Vi må jo ha noen spillere, og Kristoffer er 20 år. Jeg håper vi får i gang økonomien slik at vi kan bli like god som de andre gode lagene. Akkurat nå er vi et stykke bak, sånn er det bare og det må vi innrømme. Vi har sluppet fra oss alle de landslagsaktuelle spillerne våre de siste årene, derfor er det viktig å holde på Kristoffer, for på sikt kan han bli kjempeviktig.

- Viktig med kontinuitet
Siddisene er kjente for å kreve mye av laget sitt, og det snakkes gjerne om medalje før hver sesong. Jonevret ville ikke diskutere medaljesjanser, men mener kontinuitet er nøkkelen til suksess.

- Vi får se hva vi får til, det er 15 andre lag også. Jeg føler at vi fikk veldig mye ut innledningsvis av sesongen, samtidig som noen andre lag ikke var helt der de hadde forventet. Odd har gjort en del bra, de har en del gode spillere. De viser at man kan bygge et godt lag og få en gruppe til å fungere over tid. Det er viktig med kontinuitet. Atlético Madrid vant La Liga foran både Barcelona og Real Madrid, så vi skal ikke slutte å drømme. Vi skal jobbe hardt og vinne hver eneste kamp, så får vi se hva vi oppnår.

Den karismatiske treneren legger ikke skjul på at han ønsker gode spillere til klubben, og sender samtidig et lite stikk i retning andre klubber.

- Det er ingen tvil om at vi ønsker bedre spillere, det tror jeg gruppen også vil. Men hva skal man gjøre? Klubber som ene dagen går ut å sutrer om at vi må ha penger, samtidig kan dra ut å kjøpe nye spillere. Det synes jeg er utrolig.Vi har åpnet for å gjøre noen ting med Veton (Berisha), og mange andre løsninger for å spare penger. Men det går faktisk ikke å være mindre enn 16 spillere, det er ikke mulig for en Tippeligaklubb.

Ikke diskutert ny kontrakt
Jonevret har ikke diskutert sin egen posisjon med klubbledelsen, og besvarer spørsmålet med et glimt i øyet.

- Vi har ikke snakket om noen kontrakt på nåværende tidspunkt. Du vet når man forlenger kontrakten så er det gjerne et tegn på at man er på vei ut av klubben. Etter kamper som i dag så bruker jeg å si at man blir ikke arbeidsløs eller så blir man det.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere