RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter ikke for jobben

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Rafael Benitez erkjenner at han trenger et mirakel.

LYON - LIVERPOOL 1-1:

- Nei, jeg tenker bare på neste kamp, ingenting annet.

Slik svarte en hardt presset Rafael Benitez på spørsmål om han frykter for jobben etter onsdagens Champions League-batalje i Lyon.

Men uansett hva Benitez sier, så stiger presset på Liverpool-manageren. For nå ser det stygt ut når det gjelder avansement til, etter at det engelske storlaget rotet bort seieren helt på tampen av onsdagens kamp mot Lyon.

Og det virket så unødvendig.

Ryan Babel hadde gitt Liverpool ledelsen, i det 83. minutt, med et kanonskudd av de sjeldne.

Nederlenderen ga ballen en fart på 111 kilometer i timen på sin 22 meter lange ferd mot nettmaskene, og dermed trodde de fleste i Liverpool at seieren var i boks.

Åpnet bane for Lisandro
Ikke minst Rafael Benitez, som reagerte med å bytte ut Fernando Torres. Han fikk kritikk for dette da han gjorde det i forrige ligakamp. Og selvfølgelig kom det spørsmål om den taktiske disposisjonen også denne gangen.

- Torres spilte med smerter, og det er ikke lett, forklarte han.

Lyon reagerte med å gå i angrep. Til sin store overraskelse møtte man et uvanlig gjestfritt Liverpool-forsvar. Både Daniel Agger og Sotiris Kyrgiakos rotet fælt da Lisandro Lopez kranglet seg igjennom og satte ballen i målet bak Pepe Reina.

- Forferdelig dårlig forsvarsspill, konkluderte Rune Bratseth, den ene av TV3s to ekspertkommentatorer i studio.

Kyrgiakos har ikke overbevist etter at Benitez hentet han til Beatles-byen og blir neppe mer populær etter denne innsatsen.

- I to kamper har vi sluppet inn mål i sluttminuttene mot Lyon, det utgjør en enorm forskjell. Men med alle de problemene vi har hatt, synes jeg at spillernes reaksjon var positiv, sa Benitez i et TV3-sendt intervju etter kampen.

- Veldig skuffende
Rafael Benitez var fornøyd med spillernes innsats etter kampen, selv om det nok en gang var tydelig at Steven Gerrard etterlater seg et enormt hull.

- Vi kunne ha vunnet. Vi hadde sjanser og jobbet hardt mot et godt lag. Vi slapp inn mål i siste minutt eller noe sånt. Det er veldig uflaks og veldig skuffende, mener spanjolen.

Når det gjelder målsjanser, har Benitez rett. Liverpool hadde et par svært store målsjanser. Dessverre falt ikke disse ned foran føttene på målmaskinen Fernando Torres, men foran Andrej Voronin og Lucas Leiva.

Voronin ble spilt fri alene med Hugo Lloris i det 28. minutt, men Lyons sisteskanse parerte skuddet med høyrebeinet. Midtveis i andre omgang var det Lucas som kom til avslutning, helt upresset, men uten å klare å utnytte det.

Håper på mirakel
Liverpool tapte lagenes forrige møte, på Anfield, og har kun fire poeng så langt. Merseysideklubben må derfor ha hjelp fra Lyon for å ha en mulighet til å gå videre. Fiorentina vant greit 5-2 over Debrecen i Firenze, og har ni poeng etter fire runder - og fem poengs forsprang til Liverpool. Lyon er allerede klar for avansement, mens Debrecen står med null poeng og 14 baklengsmål så langt.

Anfieldklubben må nå vinne mot Fiorentina og Debrecen og håpe at Lyon beseirer Fiorentina i en kamp som ikke vil bety all verden for franskmennene.

- Det er åpenbart at det blir vanskelig, men det er ikke umulig. Vi må vinne vår neste kamp i Debrecen og avvente resultatet mellom Fiorentina og Lyon. Vi må bare stå på, og prøve å vinne.

- Vi har utrettet mirakler før, og kan gjøre det igjen, sier Benitez, ifølge Sportinglife.com.

Han hyller spillernes innsats mot Lyon, og med god grunn. Men det hjelper så lite.

- Vi må være veldig skuffet. Vi hadde mange sjanser, og hadde seieren i lomma. Lyons sene mål utgjør en massiv forskjell for oss, erkjenner han.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere