RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Olsen, Linn Cathrin (SCANPIX)

- Frykter ikke konkurs

Sist oppdatert:
Uansett utfall av Gunnarsson-saken vil Stabæk satse innenfor forsvarlige rammer neste år, forteller Ingebrigt Steen Jensen.

Politiet har besluttet å etterforske overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga, og kommer på toppen av det som har vært en tung vår for Stabæk Fotball.

Les saken: VIF, RBK og Stabæk etterforskes

Men Stabæk ildsjel Ingebrigt Steen Jensen sier at utfallet av saken ikke har stor betydning for hvordan toppfotballsatsningen til klubben blir neste år.

- Saken er nå hos Doms- Og Sanksjonsutvalget i NFF og vi får se hvordan utfallet blir. Saken er uansett vond og vanskelig for oss, men vi tror ikke den får så stor innvirkning på hvordan vi kan satse fremover. Det er først og fremst arenasituasjonen som avgjør hvilke økonomiske muskler vi får i årene som kommer, sier Steen Jensen til Nettavisen.

Gresset rives opp
Mest sannsynlig har klubben bare én kamp igjen å spille på Telenor Arena før kunstgresset rives opp, og konserter og messer tar over anlegget på fulltid. Det vil få store konsekvenser for økonomien.

- Telenor Arena gir helt andre rammer enn Nadderud. Blir det Nadderud må det gjøres store kutt på alle områder, sier Steen Jensen.

Ifølge ham vil årets budsjett på ca. 70 millioner kroner trolig måtte reduseres til rundt halvparten dersom klubben må spille på Nadderud.

- Det er fortsatt mulig å skape glede og gode opplevelser for spillere, publikum og sponsorer selv om vi får mindre økonomiske ressurser. Vi er blitt både cup- og seriemestere med Nadderud som hjemmearena, sier Steen Jensen, som legger til at håpet om fortsatt spill på Telenor Arena fremdeles kan bli en realitet.

20- 150 millioner kroner
Dersom Nadderud skal brukes til Tippeliga-spill må den rustes opp ettersom den i dag ikke innfrir kravene fra Norges Fotballforbund. Anslagene på hva det vil koste spriker fra 20 til 150 millioner kroner.

- Det kommer an på hvor man vil legge lista, men det er ikke vi som eier Nadderud og avgjør dette, det er kommunen, sier Steen Jensen.

I en situasjon der mye er uavklart foran neste sesong, er det også vrient å se hvordan inntektene vil bli.

- Hovedproblemet er om vi skal spille her eller der. Blir vi her på Telenor Arena er mye klart, siden vi har langsiktige avtaler som løper. Med Nadderud blir det nye regnestykker, sier Steen Jensen.

Frykter ikke konkurs
At klubben skal gå konkurs frykter han imidlertid ikke.

- Nei, det er helt uaktuelt. Vi har ganske god kontroll på økonomien, så det er ingen akutt problemstilling, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere