*Nettavisen* Sport.

- Frykter ikke sparken

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Egil Østenstad og Åge Hareide skal i møte med klubbstyret tirsdag.

08.06.11 12:46

Viking ble av mange tippet på medaljeplass før denne sesongen. Med solide Åge Hareide ved roret, en skadefri Erik Nevland på topp og trygge Rune Jarstein mellom stengene skulle Viking ta nye skritt i retning toppen av norsk fotball.

Etter de ni første kampene er det ingenting som tyder på at Viking blir en medaljekandidat. Stavangers stolthet innehar jumboplassen i eliteserien og står med kun én seier. Den kom i andre runde mot Fredrikstad.

Det har selvsagt ført til et massivt press på Hareide og Vikings sportsdirektør Egil Østenstad.

Vil ikke trekke seg
Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad har begge vært svært kritiske til det som blir prestert for tiden.

Aftenbladet kjører Østenstad ganske tøft i mandagens nettavis.

– Vurderer du å trekke deg?

– Nei, jeg har ikke fokus på det, men bare på hva vi kan gjøre for å komme ut av denne situasjonen. Vi må innse at vi ligger der vi ligger på tabellen, og at vi har en svært tøff jobb foran oss, svarer han til Aftenbladet.

Han sier videre at han alltid må være forberedt på å gjøre seg noen tanker rundt det å trekke seg når han har en slik stilling.

– Frykter du å få sparken?

– Nei. Da hadde jeg aldri begynt med dette. Det er ikke noe jeg er redd for, det er en del av pakken i dette gamet. Jeg har ingen frykt i det hele tatt, sier han.

Ikke resignert
Østenstad sier videre at han verken er oppgitt eller resignert, men at fokuset nå vil være å snu den vonde trenden sammen med Åge Hareide, som kommer tilbake til Stavanger mandag ettermiddag etter 0-2-tapet for Aalesund søndag kveld.

Tirsdag skal de rapportere og redegjøre for konkrete planer overfor styret. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.