RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gå til Le Mans, Tarik

Sist oppdatert:
- Perfekt utstillingsvindu før overgang til en storklubb, sier fotballekspert og Frankrike-kjenner Vidar Davidsen.

Få i Norge kjenner fransk fotball bedre enn TV3-eksperten og formannen i topptrenerkomiteen. Han følger serien og lagene tett, og for tre år siden var han også på besøk i nettopp Le Mans.

- Alle vil legge merke til ham
Den franske klubben og Fredrikstad er enige om en overgangssum for Tarik Elyounoussi, og Davidsen er ikke i tvil. Han mener Elyounoussi må hoppe på muligheten.

- Hadde jeg vært Tariks rådgiver, så ville jeg seriøst vurdert det. Går han dit vil han få mye spilletid, og det er et ekstremt bra utstillingsvindu før neste steg igjen – til en europeisk toppklubb, sier Davidsen til Nettavisen.

- Får han mye spilletid i Le Mans, kommer han automatisk på blokka til alle klubber i Europa, legger han til.

Han mener FFK-juvelen ikke bør gape over for mye ved et klubbskifte allerede i sommer.

- Jeg er ikke så sikker på at å gå rett til en toppklubb nå vil være det beste for Tarik. Jeg vil mene at det er bedre å ta et mindre steg først og få litt spilletid, enn å risikere å havne på benken i en større klubb, fortsetter han.

Elyounoussi selv har ifølge Fredriksstad Blad utsatt avgjørelsen til etter helgas kamp mot Lillestrøm. Davidsen skryter imidlertid av Le Mans som klubb.

Sveitser sentral
- Da jeg var der på besøk var det en som het Daniel Jeandupeux som var trener. Han ble senere manager, og nå er han sportsdirektør. Jeg snakket mye fotball med ham, sier Davidsen.

Sveitsiske Jeandupeux var en av arkitektene bak den sveitsiske fotballrevolusjonen på 90-tallet. Alt arbeid med yngre landslag og talentutvikling fikk da en overhaling. Plutselig ble sveitsiske fotballspillere også interessante internasjonalt. Han tok med seg mange av tankene til Le Mans, og de siste årene har klubben klatret voldsomt. Etter opprykket våren 2005 har klubben etablert seg trygt i Ligue 1 med 11., 12. og 9. plass i de tre årene etterpå.

Nå er altså Jeandupeux sentral i det Le Mans Fredrik Strømstad er klar for – og Tarik Elyounoussi kan bli en del av.

Treneren hjalp Drogba
Ny trener før årets sesong er Yves Bertucci - fjorårets trener for reservene og tidligere ansvarlig for klubbens talentutvikling. Bertucci er mannen som for noen år siden var sentral da Didier Drogba slo til som fotballspiller.

Drogba mener også at ansettelsen var rett.

- Han (Bertucci) hadde mye å si for meg som spiller og menneske, og jeg mener han er sterk nok til å lede et Ligue 1-lag. Jeg tror også han kan utvikle laget videre. Jeg liker spesielt måten han snakker til spillerne på, måten han oppfører seg på. Jeg husker jeg kom skadet til Le Mans, men han støttet meg fra første stund, skryter Chelsea-stjernen.

- Lettere enn i England
Vidar Davidsen tror også det vil være en bra klubb å spille for.

- Den drives av engasjerte mennesker, har ikke for mye penger, og Fredrik og Tarik vil ha gode muligheter til å få gode posisjoner i hierarkiet og derfor mye spilletid.

- Nivået er høyt, men ikke så tøft som i Premier League. Konkurransen i klubbene er mindre. Spillerne er vel så gode, men bredden ikke like stor. Derfor er det lettere å få mye spilletid i en fransk klubb, sier Davidsen.

- Dessuten føler jeg personlig at Tarik mangler en del på det tekniske. Der nede preges treningen av teknisk og individuell trening. Klarer de å tilføre ham litt teknisk så vil dette bli fantastisk spennende, fortsetter han.

Strømstad er allerede på plass i klubben. Neste uke får vi trolig vite om Elyounoussi følger Davidsens råd.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere