*Nettavisen* Sport.

- Går og venter på Guastavino

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Steinar Nilsen vil at flere skal ta ansvar.

BRANN-VIKING 1-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Som så mange ganger før denne sesongen, måtte publikum vente en omgang før Brann fikk orden på spillet sitt. Dette irriterte trener Steinar Nilsen etter uavgjortkampen mot Viking mandag kveld.

- Spillerne går rundt og venter på at Diego (Guastavino) skal drible av Viking-spillere og skyte, i stedet for å fortsette bevegelsene sine, sier han til Nettavisen.

- Da blir det stopp i flyten, vi mister ballen og får kontring i mot.

Det var en presis beskrivelsene av en 1. omgang som ikke underholdt de 16.086 betalende nevneverdig.

Brann, med Erik Huseklepp på benken, hadde ballen mye, men skapte nesten ingenting. Nærmest var nevnte Guastavino da han sendte en hard markkryper noe centimeter utenfor målet til Thomas Myhre. David Nielsen hadde også en god mulighet, men en svak førsteberøring etterfulgt av en løs avslutning resulterte i utspill fra Viking-målet.

Utnyttet Udjus-tabbe
I stedet var det Viking som åpnet målkontoen først. Etter et par farligheter signert Alexander Ødegaard, skjønte man at noe var på gang. Et lurt skudd fra Ødegaard skaffet siddisene corner. Samme Ødegaard sendte corneren rett på hodet til Peter Ijeh som nikket den i mål. Kenneth Udjus' forsøk på utboksing så noe hjelpeløst ut, og Bjørnar Holmviks markering av Ijeh var heller ikke imponerende.

- Samhandlingen på baklengsmålet var ikke bra nok, konstaterte Steinar Nilsen diplomatisk. Han ville ikke peke ut en syndebukk.

- Kenneth står alt i alt en meget god kamp, fortsetter Brann-treneren.

Forrykende 2. omgang
Om den første omgangen var kjedelig, var den andre det stikk motsatte. Brann sendte innpå Erik Huseklepp og Rodolph Austin på bekostning av svake David Nielsen og Birkir Sævarsson. Jan Gunnar Solli og Hassan El Fakiri fikk etterhvert kjemien til å stemme, og særlig Solli terroriserte først Trond Erik Bertelsen og siden Indridi Sigurdsson med sine kraftfulle løp, driblinger og innlegg. Og det var nettopp Solli som løp fra vanligvis lynkjappe Bertelsen og la ballen hardt inn foran Viking-målet. Kaptein Børre Steenslid kastet seg frem, men klare bare å tuppe ballen i eget nett til 1-1. Da hadde Brann presset Viking bakover på banen over lengre tid, og få vil påstå at det var en ufortjent utligning.

Kampens ener, Jan Gunnar Solli, var sliten, men fornøyd etter kampen:

- Jeg er godt fornøyd. Det ble mye løping, men jeg følte at det stemte i dag. Jeg hadde en fantastisk fotballspiller, Hassan El Fakiri, bak meg. Han er en mester til å sende meg på løp.

Selvmål
Viking-trener Uwe Rösler var fornøyd både med spill og resultat:

- Jeg synes vi leverer en bra kamp. Det var kjedelig med selvmålet, men slikt skjer i fotball, konstaterer han.

- Jeg synes det så ut som om vi kunne scoret mer i andre omgang, men det skjedde altså ikke. Det er klart man skal være fornøyd med et slikt resultat på Brann Stadion, avslutter han.

Han måtte forresten se sin assistenttrener Roger Nilsen bli sendt på tribunen av dommer Espen Berntsen etter å ha protestert i overkant heftig på et par dommeravgjørelser.

Brann forble på femteplass med 37 poeng, Viking innhar syvendplassen med 32 etter dagens vestlandsderby.

ENKELT:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.