*Nettavisen* Sport.

- Gi Zlatan gullballen!

Verdens antatt beste keeper Gianluigi «Gigi» Buffon er ikke i tvil: - Gi Zlatan Ibrahimovic gullballen, slår sisteskansen fast.

Det var i går det anerkjente fotballmagasinet France Football plukket ut de aktuelle kandidatene til den prestisjetunge Ballon d'Or-kåringen. Blant dem er det ringrever som Zinedine Zidane, Thierry Henry og Ronaldinho med på listen.

Men Juventus-keeper Gianluigi Buffon mener en av kandidatene skiller seg mest ut, og bør stikke av med den prestisjetunge «Gullballen»:

- Gi prisen til Zlatan
Juventus' svenske spisstjerne Zlatan Ibrahimovic.

- Han bør få gullballen. Jeg ville gitt ham prisen på bakgrunn av det han presterte for oss forrige sesong, slår Buffon fast overfor italiensk presse dagen etter at kandidatene til den prestisjetunge prisen ble kjent.

Buffon er mektig imponert over Zlatans innsats for Juventus i Serie A og Europa.

- Han viser hvilken stjernespiller han er når han tilpasset seg og lykkes i en av verdens beste ligaer så kjapt, roser keeperen.

- Ronaldinho og Lampard!
På spørsmål om hvem som bør komme nærmest svensken i kåringen, svarer Buffon følgende:

- Hvilken andre spillere som har imponert meg? Jeg må si Barcelonas Ronaldinho og Frank Lampard i Chelsea.

Gianluigi «Gigi» Buffon er selv plukket ut som en av kandidatene, men tror ikke han har sjansen til å nå til topps i kåringen.

- Jeg tror ikke jeg rekker til. Jeg har ikke fått så mye oppmerksomhet for min innsats, så jeg tror ikke jeg har sjansen til å stikke av med trofeét, sier den italienske landslagskeeperen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.