RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Giggs kommer til å spille

Sist oppdatert:
Ryan Giggs runder tirsdag 1000 kamper på toppnivå.

39-åringen kommer til å få spilletid når Manchester United møter Real Madrid i Champions League tirsdag kveld.

Dette blir waliserens 1000. kamp på toppnivå.

- Han kommer til å spille, enten han starter på banen eller benken. Jeg har ikke bestemt meg, men han vil bli involvert. Hans erfaring fra store kamper vil bli viktig for oss, sier sir Alex Ferguson ifølge Sky Sports.

Giggs har spilt 931 kamper for Manchester United, 64 landskamper for Wales og fire kamper for OL-laget til Storbritannia. Det blir altså til sammen 999 kamper.

Nylig forlenget Giggs også sin avtale med United med ytterligere én sesong. Han er den eneste spilleren som har scoret i hver eneste sesong av Premier Leagues eksistens.

Ryan Giggs har faktisk scoret mål i Englands øverste divisjon i 23 sesonger på rad. Det forteller mye om hvilken eventyrlig karriere han har hatt.

Trofeene forteller enda mer:

Giggs har vunnet tolv ligagull, to Champions League-titler, fire FA-cuptitler og tre ligacuptitler, for å nevne noe.

Og det ligger an til å bli flere. Manchester United har i praksis avgjort Premier League allerede, og klubben har også et godt utgangspunkt før returmøtet mot Real Madrid i årets utgave av Champions League.

Lagene spilte 1-1 i Madrid, hvilket betyr at Manchester United går videre til kvartfinale dersom ingen av lagene scorer tirsdag kveld.

Uansett kommer Ryan Giggs til å ha en god grunn til å smile etter kampen. Det er de færreste forunt å runde tusen kamper.

Den legendariske keeperen Peter Shilton har rekorden med sine 1390 kamper. Ifølge The Guardian er det kun to nålevende personer som har klart å nå denne milepælen som utespillere; Tony Ford og Graham Alexander.

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere