*Nettavisen* Sport.

- Giroud til Arsenal

Foto: Afp/Scanpix

Den franske spissen koster londonklubben 12 millioner pund.

18.06.12 17:59

Den franske spissen Olivier Giroud skal være på det nærmeste klar for Arsenal, ifølge Sky Sports.

Montpellier-spilleren har i lengre tid blitt koblet med londonklubben og nå hevder den engelske TV-kanalen at partene skal være enig om en avtale.

Overgangssummen skal ligge på rundt 12 millioner pund. Skulle Arsenal vinne titler med Giroud på laget vil londonklubben skylde Montpellier ytterligere summer.

Toppscorer
Giroud ble toppscorer i franske Ligue 1 denne sesongen, og det har ikke vært noen hemmelighet at Arsenal-trener Arsène Wenger har vært en stor beundrer av spissen.

Flere andre klubber har imidlertid også vært på banen, og tidligere i vår ble det hevdet at 25-åringen var nær en overgang til Bayern München.

Giroud startet karrieren i Grenoble helt tilbake i 1999, og ble tatt opp i klubbens A-lag i 2005. Han har senere spilt for Istres (lån), Tours (lån) og Montpellier.

Spissen er også en del av det franske EM-laget under turneringen i Polen og Ukraina, men har måttet sitte mye på benken så langt.

Det er ventet at Arsenal vil bekrefte signeringen av Giroud, så fort EM-sluttspillet er ferdigspilt.

Podolski klar
Fra før av har Arsenal sikret seg den tyske spissen Lukas Podolski i sommer. Den avtalen ble bekreftet i vår, og tyskeren kommer fra Köln.

Det spekuleres også heftig rundt Arsenal-stjerne Robin van Persie om dagen. Superspissen kobles til en rekke store klubber.

Nederlenderen står uten kontrakt med londonklubben etter neste sesong, og «The Gunners» befinner seg slik sett i en vanskelig situasjon.

Om van Persie ikke skriver under på en ny kontrakt, eller blir solgt, kan han ende opp med å forlate Arsenal gratis etter sesongslutt våren 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.