- Given vil få sjansen

Foto: PA Photos/Scanpix

Joe Hart er langt fra trygg på å få beholde keeperplassen i City.

14.08.10 19:31

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 0-0:

Glem Robert Green, og glem David James.

For etter lørdagens serieåpning i England er det vel liten tvil om at Fabio Capello nå først som sist kan gi orde om at en engelsk nummer 1-trøye med navnet Hart bakpå skal gjøres klar.

Unge Joe Hart imponerte voldsomt på lån i Birmingham forrige sesong, og ble kåret til årets unge spiller i Premier League. Under VM måtte han imidlertid ta til takke med flis i rumpa.

Men etter fiaskoen under mesterskapet i Sør-Afrika ble 23-åringen foretrukket i treningskampen mot Ungarn onsdag. Og lørdag startet han for Manchester City mot Tottenham.

Burvokteren sto en fantastisk kamp, og frustrerte Spurs-angrepet så til de grader - spesielt før pause. Til og med Citys andre målvakt, Shay Given, lot seg begeistre fra benkplass.

I en kamp som til slutt endte målløst, skal Hart ha en stor, stor del av æren for at Manchester City fikk med seg poeng til slutt.

- Given vil få sjansen
Etter kampen var imidlertid keeperhelten beskjeden.

Det var en fin dag, jeg elsker å spille fotball. Dette var en av de kampene jeg virkelig har sett fram imot. Vi trengte et godt resultat i dag, nå som vi er et storlag, sier Hart til Sky Sports.

23-åringen er imidlertid ikke sikker på å beholde førstekeeperplassen i City, til tross for den gode opptredenen.

- Nei, det er tross alt Shay Given som er den andre keeperen her, og jeg er sikker på at han får sjanser. Vi kan presse hverandre til å yte maks. han er en fantastisk målvakt, sier Hart.

Roberto Mancini var også fornøyd med keepervalget.

- Man vet ikke den rette avgjørelsen før etter en kamp. Jeg er glad for at vi hat to gode keepere. Vi trenger mer tid før vi kan prestere maks, disse spilleren har trent sammen to ganger.

Kanonade fra Spurs
City stilte med en rekke av sine nye dyrekjøpte stjerner på White Hart Lane, men i løpet av de første 45 minuttene handlet likevel det meste om Tottenham – og City-keeper Joe Hart.

Hjemmelaget skapte en rekke store sjanser, og kjørte til tider over de lyseblå gjestene fra Manchester. Om sant skal sies var det et aldri så lite mirakel at det sto målløst til hvilen.

Harry Redknapp hadde valgt å satse på Peter Crouch og Jermain Defoe på topp, og kombinasjonen stor og liten fungerte bra mot et forsvar som allerede fra start var på gyngende grunn.

Etter 11 minutter havnet et innlegg fra Aaron Lennon på hodet til Crouch, som headet tilbake i feltet. Defoe plukket opp ballen, vendte opp, og fyrte av. Joe Hart stoppet skuddet mesterlig.

Gareth Bale var frisk ute på venstre, og skapte stadig trøbbel for Micah Richards. Etter 29 minutter fant han Defoe med et innlegg, men spisses avslutning ble igjen stoppet av Hart.

Smalt i stolpen
Like etter var Bale på farten igjen. Denne gangen avsluttet han selv, med et skudd som traff stolpen, og spratt ut i feltet. Returskuddet fra Lennon ble blokkert av Vincent Kompany.

Og kanonaden fortsatte. I det 33. minutt ble Defoe spilt nydelig igjennom, og befant seg alene med Hart i buret. City-keeperen var imidlertid ikke lett å lure, og stoppet nok en sjanse.

Vertene hadde også flere gode skudd fra distanse i løpet av første omgang. Både Tom Huddlestone og Benoit Assou-Ekotto satte Hart på prøver, som sisteskansen besto.

City hadde svært lite å by på, og det var tydelig at stjernene ikke fungerte helt som forventet. Yaya Toure hadde et par avslutninger, uten å skremme Heurelho Gomes nevneverdig.

Jevnet seg ut
Etter den fartsfylte førsteomgangen jevnet det seg litt ut etter hvilen, og gjestene kom litt bedre med i kampen.

Tidlig i andre omgang fikk Shaun Wright-Phillips en god sjanse da han ble spilt igjennom, men hurtigtoget nølte litt, og ble taklet av Benoit Assou-Ekotto. Citys største sjanse så langt.

Innbytter Adam Johnson skapte også noen problemer for Tottenham, og etter 72 minutter spilte han en fin ball ut til Carlos Tévez. Argentineren avsluttet imidlertid over fra god posisjon.

Tottenham hadde også sine sjanser til å avgjøre mot slutten, og spesielt Gareth Bale kunne blitt den store helten. Et innlegg fra Roman Pavlyutsjenko gikk forbi Robbie Keane og bort til Bale. Waliseren avsluttet upresset fra åtte-ni meter, men skuddet var svakt og gikk utenfor fra vingen.

Like etter spilte Bale fram til Pavlyutsjenko, men Vincent Kompany var med på notene og fikk stoppet russeren.

Selv fire minutter med overtid var ikke nok til å få avgjort matchen, og dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.