*Nettavisen* Sport.

- Glad jeg ikke la opp

Foto: (Trond Reidar Teigen / Scanpix)

Jørgen Horn har gått fra fylleskandale i Stavanger til frelser i Fredrikstad.

13.05.11 09:11

Jørgen Horn opplever en ny vår i Fredrikstad.

Han har lenge vært regnet som et av landets største stoppertalenter, men utenomsportslig bråk har preget karrieren til Oslo-gutten.

Under tiden i Viking ble Horn kastet på glattcelle to ganger på under to måneder, noe som resulterte i at partene ble enige om å avslutte samarbeidet.

Nå er hverdagen lysere for midtstopperen.

23-åringen har startet alle kampene for Fredrikstad i år, med unntak av den ene kampen han sonet karantene for tre gule kort.

Horn har spilt så godt at lagkamerater tipper at en landslagsmulighet vil bli realitet i løpet av sesongen.

«Jørgen Horn er landslagsspiller i løpet av 2011. Ser ikke mange, om noen, stoppere i Tippeligaen som er bedre», skrev lagkamerat Mads Hansen på Twitter i forrige uke.

- Styrer forsvaret
Nå følger Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune opp rosen.

- Jørgen har spilt veldig bra for oss, og har ennå ikke gjort en dårlig kamp. Han trente godt i vinter, og har tatt med seg den gode oppkjøringen inn i sesongen, skryter Aune til Nettavisen.

FFK-sjefen er veldig fornøyd med hvordan Horn har tatt tak i det defensive arbeidet i Fredrikstad-laget.

- Han er en ledertype, og styrer forsvaret vårt. Han er rask, duellsterk og god med ballen, og har i det hele tatt mye av det meste, sier han.

Horns trøblete fortid er ikke lenger noe tema hos østfoldingene.

- Vi var selvsagt klar over fortiden hans, men vi tok en prat med ham da han kom hit, og Jørgen fikk forklart seg om det som skjedde. Man kan ikke dvele for mye ved fortiden. Vi hadde en samtale med ham, og nå er vi ferdige med det. Han har sklidd godt inn i spillergruppa og er en bidragsyter, påpeker Aune, som ikke vil følge opp Mads Hansens landslagsspådommer.

- Enten skal de til utlandet eller på landslaget, og jeg vil ikke melde meg på det koret, ler FFK-sjefen.

- Alltid hatt nivået inne
Selv har Jørgen Horn aldri vært i tvil om at han er mer enn god nok for Tippeligaen.

- Nå har jeg fått et år uten skader, og føler endelig at jeg er på det nivået jeg visste at jeg hadde i meg. Helt siden jeg dro til Stavanger har jeg ønsket å komme meg opp på det nivået jeg presterer på nå, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått i år, sier Jørgen Horn til Nettavisen.

Han mener ikke den trøblete tiden i Stavanger har preget ham negativt.

- Man drar med seg alle erfaringer videre i livet, men jeg skulle selvsagt unngått glattcelleepisodene. Jeg mener likevel ikke jeg ble svekket av det, forteller Horn, som var nær ved å legge opp etter at kontrakten med Viking ble avbrutt.

- Jeg vurderte det seriøst, og det ble en avveining mellom fotballspill og studier. Nå er jeg glad jeg ikke la opp, og er i det hele tatt veldig fornøyd med tingenes tilstand. Vi har et ungt lag med mange jevnaldrende spillere, og vi har en veldig fin gruppe her. Det er også enklere å omgås når det går bra på banen, og det har det gjort i år, forteller Horn.

Konfrontert med Mads Hansens landslagsspådommer, er han mer tilbakeholden.

- Det er hyggelig at lagkamerater har tro på meg, men nå fokuserer jeg kun på FFK, så får andre ting komme når de kommer, sier Horn.

Nå ser han frem til 16.mai-duellen mot gamleklubben Vålerenga, som kommer på besøk til Fredrikstad Stadion.

- Det blir en vanvittig opplevelse, med fullsatt stadion og klanen på besøk. Det gleder jeg meg veldig til, avslutter Horn.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag