RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad LSK ikke satset på ham

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Sist oppdatert:
Odd Grenland kan ha Norges neste landslagskeeper mellom stengene.

LILLESTRØM – ODD GRENLAND 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): André Hansen (21) ble hentet til Lillestrøm i 2008, og fort fikk stempel på seg som et av landets mest lovende keepere.

Frode Grodås, som da var keepertrener i klubben, mente André Hansen var et av de største talentene han hadde sett.

LSK-supporterne skrek høyt om at Hansen måtte bli satset på, men trenerteamet på Åråsen valgte Otto Fredrikson og Stefan Logi Magnusson som bedre løsninger enn den unge nordmannen.

Hansen ble sendt på utlån til islandske KR Reykjavik for å få kamptrening, og der gjorde han sakene sine så bra at han ble tatt ut på årets lag av det islandske fotballforbundet.

Forlot LSK som Bosman
Da Hansen returnerte til Lillestrøm, ble han likevel ikke satset på. Klubben gjorde det klart at han var et andrevalg på keeperplass. Den manglende tilliten fra LSK førte til at Hansen valgte å forlate klubben som bosmanspiller, og skrev under for Odd Grenland før denne sesongen.

Det gjorde han trolig lurt i.

I år har Hansen fått tillit fra start i alle Odds kamper, og har gjort sakene sine bra. Mot Lillestrøm hadde han flere matchvinnende redninger, og kan ta mye av æren for at «Oddrane» kunne dra hjem til Skien med poeng i bagasjen.

- André gjør en meget god kamp. Han redder oss i den perioden det er mest hektisk, og har noen fantastiske redninger. Det er veldig betryggende å ha en slik keeper bak oss, skryter Odd-kaptein Morten Fevang til Nettavisen.

- Blir bedre og bedre
Fevang mener Odd Grenland var heldige som fikk tak i keepertalentet.

- Vi skal være fornøyd med at LSK ikke valgte å satse på ham, for vi har fått en veldig god keeper. Han blir bare bedre og bedre, påpeker Fevang.

Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo vil ikke gå med på at LSK gjorde en feil som satset på andre enn André Hansen.

- Jeg vil ikke si at de har gjort noe feil, men jeg tror Odd Grenland har gjort et godt valg. Jeg har sagt før at han kommer til å bli Norges neste landslagskeeper, og det står jeg ved. Han studerer jus, er reflektert og intelligent. Han trenger å spille, og har kostet oss noen poeng i år. Men det handler om å få matcher og kamptrening, da blir man gradvis bedre, sier Fagermo.

- Tre fine år på Åråsen
André Hansen kan fortelle at det var spesielt å være tilbake og spille mot klubben som ikke satset på ham.

- Det lå nok litt i underbevisstheten at det var gamle trakter og gammelt lag. Det var uansett moro å være tilbake, og jeg hadde tre fine år på Åråsen, selv om jeg ikke fikk spille like mye som jeg hadde ønsket. Men jeg klarte å utvikle meg her også, påpeker Hansen.

Den talentfulle keeperen er fornøyd med kampen, til tross for det sene utlikningsmålet til Arild Sundgot.

- Jeg får til mye av det jeg prøver på, og hadde noen fine redninger i første omgang, samtidig som jeg klarer å være bra i feltet på de dødballene de har. Jeg er fornøyd, selv om jeg gjerne skulle hatt «cleen sheet», avslutter Hansen.

Får Dag-Eilev Fagermo rett, har Norge en kommende storkeeper på gang. Det så hvert fall slik ut på Åråsen mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere