- Glad politiet tar saken

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Vålerengas sportsdirektør mener han ikke har noe å frykte.

17.11.11 19:23

Torsdag ble det klart at Asker og Bærum politidistrikt har besluttet å iverksette etterforskning i overgangssaken mellom Stabæk og Vålerenga.

Saken det dreier seg om er den mye omtalte overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra bærumsklubben til osloklubben i sommer.

«Gunnarsson»-saken
Den islandske spissen ble solgt for én million kroner, men samtidig kjøpte Vålerenga en opsjon på da 15 år gamle Herman Stengel for fire millioner kroner.

Gunnarssons forrige klubb, franske Nancy, skulle ha halvparten av et videresalg.

Men siden islendingen bare ble solgt for en millioner, slapp Stabæk med å betale en halv million til Nancy. Hadde kjøpesummen vært fem millioner, ville Stabæk ha måttet betale 2,5 millioner.

Som en del av denne saken har VIFs sportsdirektør, Truls Haakonsen, blitt innstilt til en straff av Norges Fotballforbund til tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor forbundet for en periode på 12 måneder.

- Glad politiet ta saken
Da Nettavisen snakket med Haakonsen torsdag ettermiddag var han imidlertid klar på at han ikke hadde gjort noe galt i saken. Han var imidlertid positiv til at politiet nå går inn.

- Slik som saken har utviklet seg, er jeg glad for at politiet er kommet på banen. Da får vi en uavhengig instans inn som kan se på saken, sier han til Nettavisen.

- Jeg står der jeg står og mener jeg ikke har gjort noe galt, fortsetter Haakonsen som ikke ønsker å forhåndsprosedere saken i mediene.

Haakonsen sier videre at han ikke har vært i kontakt med politiet.

- Nei, jeg har ikke hørt fra dem, sier sportsdirektøren.

- Gir politiet full støtte
I en pressemelding sendt ut av Vålerenga torsdag kveld, understreker også klubben at den ønsker politietterforskningen av saken velkommen.

- Vålerenga vil gi politiet full støtte i etterforskningen, og vi ser fram til at saken blir gjennomgått av politiet, sier styreleder i Vålerenga Fotball Odd Skarheim.

VIF har også gitt Påtalenemnda og Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund den informasjon som har blitt etterspurt i saken.

Klubben sier den nå ser fram til den muntlige forhandlingen i Doms- og sanksjonsutvalget som man har bedt om og som vil være nødvendig for å få belyst saken godt nok.

«Vålerenga Fotball innser at klubben dessverre ikke har behandlet denne saken med den nødvendige grundighet og kvalitet, og inntar en svært ydmyk holdning til at klubben på den måten har bidratt til å påføre andre i fotballverdenen ulempe, og beklager belastningen vi har påført våre egne medlemmer, tilhengere og samarbeidspartnere», heter det i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.