RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix (Daniel Sannum Lauten)

- Godset-ess på vei til Bundesliga

Sist oppdatert:
Lars-Christopher Vilsvik kan bli lagkamerat med Omar Elabdellaoui.

Vilsvik har selv ytret et ønske om å returnere til Tyskland på grunn av sykdom i nær familie, skriver Drammens Tidende.

Da Eintracht Braunschweig kom på banen med et bud, ga han Godset beskjed om hvor viktig det var at de aksepterte dette. Nå ser det ut til at Strømsgodset imøtekommer Vilsviks behov for å komme nærmere sin familie i Berlin. Braunschweig er to timers kjøring fra den tyske hovedstaden.

Etter hva Drammens Tidende erfarer skal klubbene være enige om overgangssum på mellom åtte og ti millioner kroner. Vilsvik spiller trolig sin siste kamp for Strømsgodset mot Rosenborg søndag.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sier sportssjef Jostein Flo.

Han avviser dog at noen av klubbens spillere allerede er solgt. Flo vil imidlertid ikke si noe som helst om Vilsvik forsvinner i nær fremtid. Som Drammens Tidende tidligere har omtalt kan også Muhamed Keita forsvinne i dette overgangsvinduet.

Har fulgt Vilsvik lenge
Eintracht Braunschweig er nyopprykket til Bundesliga denne sesongen, og klubben har vært svært fremgangsrik de siste årene. Senest i 2010/11 spilte de på nivå tre i Tyskland.

Omar Elabdellaoui, som var på utlån i Godset i 2011, har gjort suksess i Braunschweig. Han var først utlånt fra Manchester City, før overgangen ble gjort permanent i sommer.

Lars-Christopher Vilsvik var faktisk på vei til Braunschweig før han gikk til Godset i 2010, men den gangen strandet overgangen fordi klubben fikk finanskrisen i fleisen.

I stedet gikk han fra FC Lichterfelder på nivå fem i Tyskland til Godset for noen hundretusener. Siden den gang har Braunschweig hele tiden hatt Vilsvik på radaren.

24-åringen har tatt Drammen med storm og utviklet seg til en av Tippeligaens beste sidebacker. Han står bokført med fire A-landskamper for Norge.

Bundesliga-drømmen
Berlin-fødte Vilsvik, med norsk far og tysk mor, har hele tiden hatt som klar ambisjon å spille Bundesliga-fotball, mens Godset har vært like klare på at gutten ikke trenger å reise via en annen norsk klubb for å realisere drømmen. Derfor har drammenserne takket nei til flere bud fra Molde og Rosenborg i løpet av de siste årene. Også AGF Århus har kommet med et konkret fremstøt, men dansk fotball var uaktuelt for Vilsvik.

Vilsvik har forlenget kontrakten med Godset to ganger siden han kom til klubben. I 2011 skrev han ny avtale til 2014, mens han i vinter forlenget ut 2015-sesongen.

Vilsvik har spilt 96 kamper for Godset og scoret 12 mål.

Det er foreløpig uklart om Strømsgodset vil hente inn en erstatter for Vilsvik i dette overgangsvinduet.

Lars-Christopher Vilsvik vil ikke kommentere denne saken. Hans agent Tore Pedersen henviser til sportssjef Jostein Flo.

Denne artikkelen er levert av Drammens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere